4 veganska godsaker

vegansk, nyttig, utan socker
Andra onsdagen i januari. Och idag körde vardagen igång på riktigt här hemma. Båda barnen började i skolan och på förskolan och jag var till Stockholm på möte. Så nu är allt liksom som vanligt här hemma igen. Vilket faktiskt är rätt skönt ändå. Alla verkar rätt nöjda med sin dag.
Jag vet att det är många som kör en vegansk månad nu i januari. Därför tänkte jag att det passar fint att tipsa om 4 godsaker som är veganska. Och dessutom helt utan tillsatt socker. Fint va?
Mina veganska chokladbollar, dom går alltid hem här. Jag och Isac måste nog göra en omgång av dessa till helgen!

Mellanmål som är lika gott som fika? Japp, inga problem. Mina små fina energibollar passar lika bra till kaffet som när man bara behöver lite extra energi!
vegansk chokladdipp
Alltså har ni testat att göra chokladdipp någon gång? Perfekt till helgens fredagsmys! På bara tre ingredienser svänger du ihop den här. Och sedan kan du dippa frukt eller kex i. Så gott!

Med hemgjord nutella som bas (vilket är riktigt enkelt att göra) kan du enkelt svänga ihop mina nutellabollar. Riktigt goda och lätta att göra! Och kul som variation till de klassiska chokladbollarna!
Jag har ingen vegansk januari. Jag känner att jag äter så pass mycket växtbaserat som jag vill. Jag älskar tillexempel både smör och ost. Och skulle inte vilja vara utan det. Men hoppar däremot gärna över all slags kött, förutom fisk.
Nu har Sebastian precis tagit med båda barnen upp. Jag hoppas och ber till högre makter att barnen är så pass trötta (men inte för övertrötta) att det blir en utdragen läggning ikväll. Det är liksom nackdelen med lov. Barnen är ju helt omöjliga att få i säng (antagligen för att mamman och pappan tycker det är riktigt skönt att ta sovmorgon, och barnen likaså) Alltså är det stört omöjligt att få dom att somna i någon skaplig tid alls. Men ett par dagar in i vardagen brukar allt vara i sin ordning igen!
Efter att ha kollat igenom massa smarriga recept blev jag nu sjukt chokladsugen, undrar om det kanske finns något kvar sedan i julas i lådorna…..

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hanna
5 år sedan

Men MUMS så gott alltihop!

rostad grönsakssoppa, rotfrukter

Nästa inlägg

5 recept på januarimat

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x