Lax i ugn med fetaost

lax  i ugn med fetaost pesto
 
Lax i ugn med fetaost och pesto. Det minna vänner kvalar in på top 10 av lättlagade middagar. Minimal ansträngning, maximal smakupplevelse. 3 ingredienser är allt ni behöver för själva laxen (om ni inte tänker er att göra peston själva, men det är ju ytterst valfritt). Sen är allt som behövs 30 minuter i ugnen och middagen är i stort sett klar. Bättre än så kan det knappast bli! Du behöver inte hacka, inte skala, inte göra något. Förutom att mosa lite fetaost. Fint va?
 
Känner man för att äta riktigt gott i påsk utan att lägga allt för stor tid i köket passar detta även utmärkt att servera till lite festligare tillfällen. Kanske skulle jag valt en hel laxsida istället då. Det räcker till många och är perfekt som del på en buffé eller som huvudrätt. Då skulle jag servera pressad potatis till! MUMS!lax  i ugn med fetaost pesto
Här laddar vi upp för lite påsklov. bara imorgon kvar. Sedan väntar en veckas ledighet för barnen! Tyckte det precis var sportlov jag.. Men veckorna rusar fram verkligen. Isac har varit såå ledsen varje morgon nu i två veckor när vi lämnat på förskolan. Det skär verkligen i hjärtat när fröknarna måsta kramphålla i honom för att han inte ska öppna dörren och springa efter. Samtidigt som han skriker ”jaga viiiiillll inte vaaaara häääär”. Sen när man kommer och hämtar vägrar han åka med hem. Så han trivs bra där, men just nu gillar han inte alls att säga hej då. Så på det viset kom påsklovet lite olägligt, det går lite, lite bättre för varje morgon. Och nu ska vi vara lediga igen. Men hoppas att han har kommit på andra tankar när vi varit hemma och lediga en vecka (hoppas kan man ju i alla fall..)
lax  i ugn med fetaost pestoJag serverade kokt quinoa, broccoli och den här sjukt goda pestosåsen till min lax med fetaost. Så gott i all sin enkelhet verkligen, men som sagt det funkar superbra att servera vid festligare tillfällen också!
Lax i ugn med fetaost och pesto, 4 port:
4 laxfiléer
150 g fetaost
2 msk färdig pesto
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Smula fetaosten i mindre bitar och rör i peston. Bred detta över laxen. Värm ugnen till 150°C ugnsbaka i cirka 30 minuter. Koka quinoa och broccoli, servera tillsammans med pestosås,
Nu har jag precis hämtat upp Axel som har haft friluftsdag i skolan, så han får hänga med mig en liten stund här på kontoret, sen hämtar vi upp lillebror. I eftermiddag blir det kalas för min bästa vän Anna, vilken härlig onsdag!

39
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
nutellapraliner

Nästa inlägg

Hemgjort påskgodis

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x