Potatissallad med salsa verde

salsa verde, buffé, student, midsommar
 
Nu stundar tider då det står många fester för dörren. Allt från student till sommaravslutningar och midsommar. Då kan det vara bra att ha ett recept eller två i rockärmen som man kan göra till många. När Sebastian fyllde år hade jag gjort en potatissallad med salsa verde till kvällen. Den serverades tillsammans med kallskuret, hel laxsida, oliver, goda ostar, grillad fetaost bröd, vitlökssås och min paprikasås. Det blev precis lagom och hur gott som helst!
 
Salsa verde, som betyder grön sås, vilket precis är vad det är passar perfekt till det mesta och kan göras på många olika vis. Jag brukar ha en bas av färska örter, vitlök, olja, citron och salt. Men villl man kan man mixa i tomater, kapris, sardeller- ja allt som sätter lite smak!salsa verde, buffé, student, midsommar
Just potatissallad passar utmärkt att servera om du ska bjuda på buffé, eller om du bara är ute efter något lättlagad. För potatissalladen blir allra bäst om du gör den en dag i förväg. Sen brukar jag ta fram den i god tid så potatisen hinner bli rumstempererad och inte är kylskåpskall. Då smakar allt mycket mer.
Om det inte är tid för färskpotatis brukar jag köpa någon sorts delikatesspotatis och göra potatissallad på. Det blir så otroligt mycket godare än vintertrött potatis från förra året!
salsa verde, buffé, student, midsommar
 
Potatissallad med salsa verde, 6 portioner
1 kg färsk eller delikatesspotatis
4 dl blandade örter (jag föredrar persilja och basilika)
1 vitlöksklyfta
saft från 1/2 citron
salt
ca 1 1/2 dl olivolja
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
Mixa undertiden ihop färska örter, vitlök, citron, salt och olja. Dela den varma potatisen i bitar. Häll över salsan och blanda väl. Var försiktig så du inte mosar potatisen. Låt gärna potatissalladen stå i kylen över natten. Men tag fram så den hinner bli rumstempererad innan den serveras.
Jag strödde krasse och fetaost över den potatissallad som blev kvar efter kalaset. Hur gott som helst!

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kristin
5 år sedan

Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂

våfflor, halloumi, våffeldagen

Nästa inlägg

5 enkla recept med halloumi

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x