ANNONS

Kryddiga blomkålsbollar med paprikahummus

I samarbete med Kockens Kryddor
kockens kryddor, blomkål, hummus

Det finns ett par saker jag verkligen älskar. En av de sakerna är när jag har en receptidé som jag omvandlar till verklighet, och det blir sådär helt fantastiskt bra. Konsistens, smak- ja allt faller bara på plats. Precis så blev det när jag lagade de här blomkålsbollarna för första gången. Allt bara klaffade! Då blir jag lycklig. Och så jäkla nöjd med mig själv. Att de dessutom var riktigt enkla att laga gör ju inte saken sämre!
Dom var goda varma, ljumma och kalla, vilket gör dom till perfekta små munsbitar att ta med på våren och sommarens picknickar. Tillsammans med en stor, härlig sallad, bröd och en god paprikahummus!
kockens kryddor, blomkål, hummus
Jag är så himla glad för mitt fortsatta samarbete med Kockens Kryddor. Då jag verkligen gillar både designen, den smarta snäpp-funktionen på locket men framförallt smaken på kryddorna. Och då speciellt de ekologiska. Jag tycker de smakar lite mer, Lite bättre liksom.
kockens kryddor, blomkål, hummus
I de här kryddiga små blomkålsbollarna har jag haft både Kockens ekologiska spiskummin, Kockens ekologiska paprika och Kockens ekologiska chiliflakes. En himla god kombination om man är ute efter mycket smak. För just blomkål i sig smakar inte speciellt mycket. Så här får kryddorna verkligen chansen att inneha huvudrollen. Och dessa tre kryddor passar så himla bra ihop tycker jag.kockens kryddor, blomkål, hummus
Till mina blomkålsbollar gjorde jag en riktigt somrig sallad. Med både blåbär, vattenmelon, jordgubbar och en bas på blandade salladsblad. Enkelt, fräscht och gott!kockens kryddor, blomkål, hummus
Alla middagar som har någon form av värdighet serveras tillsammans med sås eller en röra. Visst är det så? Jag gillar att ha en burk hummus stå i kylen. Det passar liksom till det mesta. Här har jag valt att smaksätta hummusen med både Kockens ekologiska spiskummin ochKockens ekologiska paprikapulver. Det blir en krämig, len och väldigt god röra som passar utmärkt att plocka med på utflykten.kockens kryddor, blomkål, hummus
Alltså hur vackra är inte chiliflakes? Eftersom vi har barn som inte alltid uppskattar väldigt stark mat brukar jag bara ha lite grann i själva maten. Sen ha upp mer på ett litet fat och låta var och en krydda själv om man vill ha mera hetta i maten.
kockens kryddor, blomkål, hummus
För att blomkålsbollarna bättre ska hålla formen har jag rullat dom i lite ströbröd. Och för att det är så otroligt vackert blandade jag även i Kockens svarta sesamfrön. Visst blev det vackert!?kockens kryddor, blomkål, hummus
Blomkålsbollarna gjorde jag något mindre än en vanlig pingisboll. Ju mindre man gör dom, ju bättre håller de ihop. För enkelhetens skull plattade jag till dom något när dom stektes, de är så mycket lättare att vända då! Den här smeten gav cirka 20 st blomkålsbollar.

Kryddiga blomkålsbollar med paprikahummus:

ca 2 kg färsk blomkål
salt
1 dl ost
1/2 dl kikärtsmjöl
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1 msk Kockens ekologiska paprikapulver
2 msk Kockens ekologiska spiskummin
Kockens ekologiska chiliflakes

1 1/2 dl ströbröd
1/2 dl Kockens svarta sesamfrön
olja att steka i
Ansa blomkålen och skär bort allt det gröna. Riv blomkålen på ett rivjärn. Strö över lite salt och låt stå en stund. (passa tillexempel på att göra hummusen nu!)
Pressa så mycket vätska som du bara kan ur blomkålen. Detta för att de ska hålla ihop bättre.
Riv osten och blanda i den tillsammans med kikärtsmjöl och ägg. Finriv vitlöken och blanda i tillsammans med Kockens ekologiska paprikapulver, Kockens ekologiska spiskummin och Kockens ekologiska chiliflakes.
Värm en stekpanna med olja i. Rulla smeten till bollar. Blanda ströbröd och sesamfrön i en skål. Rulla blomkålsbollarna så de täcks helt. Stek gyllene på båda sidor. Lägg ut på ett dubbelvikt hushållspapper.
 
Paprikahummus:
4 msk tahini
1 vitlösklyfta
2 msk citronsaft
kokta kikärtor (2 fp a 380g)
olivolja
2-3 msk vatten
1 tsk Kockens ekologiska spiskummin
3 tsk Kockens ekologiska paprikapulver
salt
Mixa tahini, skalad vitlök och citron i en matberedare tills det blir krämigt. Tillsätt 1 matsked vatten och fortsätt mixa en stund till. Skölj kikärtorna noga och ha i dom. Mixa ett par minuter, Ha i en skvätt olja och späd sedan din hummus med vatten tills du får önskad konsistens. Smaka av med spiskummin, paprika och salt

 

Gör en blandad sallad på vattenmelon, jordgubbar, blåbär och blandad bladsallad att servera till.

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
4 år sedan

Hej! Vad är det för ost som du använder?

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara på  Anna
4 år sedan

Jag använder ofta vällagrad prästost.

salsa verde, buffé, student, midsommar

Nästa inlägg

Potatissallad med salsa verde

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x