Klassiskt recept på sangria

drink, bål, fördrink, sommardrink
Hej FREDAG! Efter en lite annorlunda vecka då vi började den med att åka till Toscana ett par dagar känns det ändå skönt med fredag idag. Även om jag åker bort på jobb finns det ju ingen här hemma som sköter allt det andra. Så hur härligt det än var att jobba från Toscana ett par dagar kommer man sen hem till både en stor hög med arbete och tvätt liksom. Men nu laddar vi upp för fredag. Solen skiner än så länge men det ser ut som om helgen kan bli lite grå. Då livar vi upp den med en stor kanna sangria va?
drink, bål, fördrink, sommardrink
I helgen står avslutning på Axels springtävling och ett besök på Gröna Lund och Childhood-dagen på schemat. Och lite fixande i trädgården. Det är ju så makalöst vackert ute nu, när syrenen blommar och pionerna växer så man nästan kan se det med blotta ögat. Underbart!
drink, bål, fördrink, sommardrink
Men först väntar en del jobb idag, en sväng till stan och sen lite fredagsmys hos vänner. Kanske bakar jag en rabarberkaka och tar med? Har ett nytt recept jag skulle behöva testa nämligen.
drink, bål, fördrink, sommardrink
Sangria är en sådan där himla bra bål eller drink eller vad man nu ska kalla det. Jag gillar konceptet, för det blir ändå att man kan ta av vad som finns hemma i fruktväg och blanda i. Jag hade apelsin, vindruvor, apelsin, äpple och blåbär. Ett tips är att istället för att använda is som spär ut drinken och gör den blaskig så frys in frukten och kyl med.
Frys in skivor av apelsin eller vindruvor. Det blir perfekt att använda i både drinkar och att smaksätta vatten med i sommar!
Jag använder alltid ekologisk frukt.
drink, bål, fördrink, sommardrink
Det finns säkert lika många varianter på sangria som det finns sangriadrickare. Men jag gillar att göra min inte allt för stark och brukar därför inte ha i någon starksprit. Men det gör man ju som man vill med. Ska man ha starksprit i tycker jag det kan vara gott att ha i mörk rom eller konjak.
Sangria:
1 flaska rött, spanskt vin (ta ett alkoholfritt rött vin eller tranbärsjuice för en alkoholfri variant)
1 apelsin
vindruvor
2 äpplen
färska blåbär
2 kanelstänger
2 dl apelsinjuice
1/2 L fruktosda eller mineralvatten
färsk citronmeliss eller mynta
Lägg in vindruvorna i frysen ett par timmar i förväg.
Blanda samman rött vin, skivor av apelsin och äpple i två kannor. Ha i blåbär och kanelstänger och juice. Låt stå i kylen i cirka en timme. Gärna längre om du har möjlighet.
Fördela fruktsodan i tillbringarna och ha i de frysta vindruvorna. Dekorera med citronmeliss eller mynta. Servera direkt!
En perfekt svalkande drink som passar till sommarens alla fester!

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
kockens kryddor, blomkål, hummus

Nästa inlägg

Kryddiga blomkålsbollar med paprikahummus

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x