Kökstankar

inlägget innehåller annonslänkar 
 

Nu måste jag verkligen ta tag i det här med att fixa nya köksstolar. Jag har kollat runt på loppisar och antikaffärer i sommar, men inte hittat något som faller mig i smaken. Jag har kikat på väldigt moderna stolar och tänkt att de kanske kan bli en härlig kontrast i vårt lite lantliga kök. Men tillslut fastnar jag i alla fall för klassiska stolar av pinnstolsmodell.
Kanske vore det fint med en stol som har låg rygg och karm? Eller tar det onödigt med plats i vårt kök? Som inte är så stort. Kanske passar en mer klassisk pinnstolsmodell bättre? De här två från Ellos kikar jag på just nu. För tillfället har Ellos 20% på hemsortimentet dessutom. Så kanske ska jag passa på? Vad tycker ni?
linnea seidel, linneas skafferi
Jag spenderar ju väldigt mycket tid hemma i köket. Så jag vill att det ska vara mysigt, men ändå funktionellt då det faktiskt är min arbetsplats också.

En annan sak vi snart måste ta tag i är det här med ny kaffebryggare/kaffemaskin. Den kaffemaskinen vi har nu, har hängt med i snart 10 år(!). Vilket ändå måste vara ett himla bra betyg, Men den låter, knakar och brakar. Och vi vågar varken göra service eller plocka isär den för att göra rent den. För då kommer den antagligen inte fungera efteråt. Sist vi pratade om det var Sebastian sugen på en klassisk kaffebryggare. Men jag är tveksam. Jag gillar att snabbt kunna göra en kopp kaffe när suget sätter in. Och eftersom jag arbetar ensam hemma ofta känns det liksom lite onödigt att brygga en hel kanna kaffe. Däremot är jag lite sugen på att köpa en Chemex, för de tillfällen man ska göra mer än två koppar.
Vad kör ni för kaffebryggare/kaffemaskin?
vegansk, nyttig, utan socker
Imorgon dyker det upp ett recept här på jordnötstryfflar här på bloggen, som ni verkligen inte får missa. Om ni som jag älskar jordnötssmör! Men tills dess kanske man får fresta med en chokladboll eller två? Det är vi väl värda efter den här veckan, eller hur?
Nu ska jag hämta hem kidsen, sen har Isac fotbollsträning. Hej vardag!

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ann Wicander
Ann Wicander
4 år sedan

Vi har Senseo bryggare går både att brygga kanna och ta en kaffepad till liten eller stor kopp, fungerar bra tycker vi.

Sara
Sara
4 år sedan

Hej, tack för en fin blogg.
Jag skulle inte rekommendera att köpa stolar utan att provsitta.
Ryggstöden är så olika på alla och passar olika på olika (långa) personer.
Om man dessutom sitter en bra stund vill man ju att de ska vara riktigt bekväma.
Har ni möjlighet, åk och prova på möbelaffärer så ni kan känna efter.
Vi tyckte tex inte en enda på IKEA var skön när vi köpte nya för ca 5 år sen.
Hittade till sist sköna pinnstolar på MIO till helt OK pris.
Syrran har några Lilla Åland och de är förstås ännu skönare men också 3-4 ggr så dyra som de vi köpte.

Morgan Wagerfors
4 år sedan

Skulle du vara sugen på barstolar kan jag tipsa om att det finns 4st jättefina på Litauiskas loppis i Kristianstad. 80 kr/st. Fanns där igår.

Johanna
Johanna
4 år sedan

Önskeinlögg: skriv om porslin, bestick o köksredskap. Vad behöver du? Vad älskar du? Vad tänker du på när du väljer ex bestick? Vad drömmer du om?

vegetarisk stroganoff, quornstroganoff

Nästa inlägg

Quornstroganoff

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x