ANNONS
Integritet på Tailsweep

Chokladbollar-veganska

/

Bakning

,

Choklad

,

Småkakor

,

Vegetariskt

,

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Alla dagar är en bra dag att äta chokladbollar va? Visst måste det vara så?
Idag tänkte jag tipsa er om de här chokladbollarna, som är helt fria från gluten och mjölk. Dessutom innehåller det inget raffinerat socker. Jag gillar inte att kalla fika nyttigt. För chokladbollarna är sötade med dadlar och därmed söta. Men kanske är dom lite nyttigare än vanliga klassiska?
Fler av er efterfrågade alternativ på klassiskt fika som just är gluten och mjölkfritt. Dessutom är de helt veganska. Och då tänkte jag, vi börjar med chokladbollar!
Vilket passar perfekt om man ska ha kalas och måste trolla fram fika till någon som har allergi eller inte äter animaliska produkter. För en omgång chokladbollar, det är inte svårt att få till. Jag lovar!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Då har vi klarat av första riktiga veckan efter sommarlovet här hemma. Barnen har gått på förskola och fritids och jag har jobbat. Idag är barnen dock hemma och lediga. Jag har hunnit jobba undan en hel del under dagen och strax är det faktiskt dags för lite fika! Axel har en klasskompis här så det är fullt ös på barnen. I eftermiddag blir det en tur in till stan och fixa lite ärenden och så tänkte jag hinna träna en sväng. Helgen kommer bestå av ett besök på parken zoo med några vänner, kräftskiva och en heldag med jobb på söndag. Så var första riktiga arbetsveckan över efter semestern. Och vet ni, det känns helt ok för min del!

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Chokladbollar, dom äts med fördel kalla till en god kopp kaffe, det tycker i alla fall jag. Vad säger ni?
Chokladbollar:
3 dl havregryn (glutenfria)
ca 7-10 dadlar (smaka av och ha i fler om du vill ha sötare)
3/4 dl kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk kallt kaffe
3 msk kakao
kokos och frystorkade hallon att rulla chokladbollarna i

Lägg havregryn, dadlar, kokosolja, vanilj, kallt kaffe och kakao i en matberedare. Mixa till en slät deg. Forma degen till bollar. Fukta händerna med kallt vatten mellan varven så fastnar inte degen så lätt.


Rulla i kokos och frystorkade hallon. Låt stå kallt minst 30 minuter innan servering.
Receptet går utmärkt att dubblera om man vill det.

4
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00