Snabb pastasås med ajvar

snabb pastasås, mat, vardagsmat, middag
Darlings, låt oss prata om detta fånigt enkla recept. Men få ingredienser och som är enkelt att göra vegetariskt om man så önskar. En räddare i nöden som tar mindre än 30 minuter att laga och man kan äta det till pasta. Det är liksom allt jag begär av en vardagsmiddag.
Jag rensade igenom skåpen här hemma och hittade lök, en burk ajvar, lite havrefraiche och en bunt färsk persilja som verkligen behövdes äta upp. Hade jag haft tillexempel fetaost hemma hade det varit gott att smula över. Men nu hade jag inte det och vi överlevde ändå.
Resultatet? En supersnabb ajvarsås.snabb pastasås, mat, vardagsmat, middag
Äter man inte kyckling tar man quornbitar, gillar man creme fraiche bättre än iMat fraiche så tar man det. Så knussligt är det inte. Men ett tips: ska ni använda kyckling, ta innerlårfiléer. Dom är billiga, går snabbt att tillaga och är så mycket godare än torra filéer. snabb pastasås, mat, vardagsmat, middag
Nu ska jag strax gå och möta Axel vid bussen, så skönt att komma ut och få lite frisk luft en stund på dagen tycker jag. Här hemma jobbar jag annars mot tiden då det är ljust så få timmar per dygn nu. Och värre blir det innan det vänder igen. Men det verkar som om vi ska få minusgrader och lite snö till helgen, det livar iallafall upp lite en stund. På söndag är det skyltsöndag här i Sala och det är ju extra mysigt när det faktiskt är lite kallt ute då. Det blir en annan känsla helt enkelt.
Supersnabb ajvarsås:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
ca 600 g Quornbitar eller kycklinginnerfilé
i burk (ca 350 g ajvar, jag tog den milda)
2-3 msk i Fraiche eller creme fraiche
salt & peppar
citron
färsk persilja
Skala och finhacka lök och vitlök. Stek på låg värme i lite olja. Tillsätt kyckling eller quorn och stek tills allt fått en fin yta. Slå i burken med ajvar och ett par matskedar fraiche. Låt koka tills kycklingen är helt klar.
Smaka av med salt, peppar och citron. Hacka lite färsk persilja och rör i.
Servera med nykokt pasta.
 

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
vego köttbullar

Nästa inlägg

Köttbullar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x