Snabblagad pasta med färskost

I annonssamarbete med Snøfrisk®.
ramslökspasta, pasta med ramslök, Snøfrisk, färskost
Som jag längtat efter denna årstid. Då backarna fylls med vitsippor, barnens näsor med fräknar och butikernas hyllor med härliga vårprimörer.
Under påsken var det ett väldigt snack om ramslök i min familj. Då vi tyvärr bor för högt upp i Sverige för att denna delikatess ska kunna växa vilt här, så vi måste köpa den förpackad på närmaste mataffär. Vilket känns lite trist. Men efter en stunds sökande och funderande kom vi fram till att det faktiskt går att odla ramslök här i västmanland. Så kanske, kanske får vi till vår egna lilla ramslöksodling här hemma nästa år.
Men efter allt prat om denna härliga vårprimör var jag bara tvungen att testa ett nytt recept jag klurat på ett tag. Ett recept innehållandes just ramslök.
ramslökspasta, pasta med ramslök, Snøfrisk, färskost
Som utlovat så fortsätter mitt fina samarbete med Snøfrisk®.
Snøfrisk är en smakrik färskost, gjord på getmjölk och kogrädde.  Där getmjölken kommer från getter som har fått ströva fritt på de norska bergsluttningarna under hela sommarhalvåret. Bara en sådan sak!  Vill du veta mer om Snøfrisk kan du göra det här.
Jag har nu under våren ätit upp både en och två förpackningar färskost (i rent undersökande syfte för detta samarbete, förstås). Och jag måste säga att just den varianten som är smaksatt med ramsök och vitlök har tagit en extra plats i mitt hjärta.ramslökspasta, pasta med ramslök, Snøfrisk, färskost
Snøfrisk finns i smakerna Ramslök & Vitlök, Rödlök & Timjan, Kantarell & Naturell och du hittar dom hos Hemköp, Tempo och Eurocash, samt i vissa välsorterade ICA & Willysbutiker. ramslökspasta, pasta med ramslök, Snøfrisk, färskost
Förutom att detta är en väldigt god pasta, så är den även rysligt lättlagad. Kanske så pass att det inte ens får kallas matlagning? Perfekt att slänga ihop som en enklare lunch eller så en varm sommardag tänker jag. Nu är inte ramslöken i säsong hela sommaren, men då går det bra att ha i lite persilja och gräslök istället. Du får fin smak av ramslöken i färskosten ändå.ramslökspasta, pasta med ramslök, Snøfrisk, färskost
Jag hade lyxen att ha en förpackning färsk pasta hemma i kylen. Och visst blir det snäppet godare att använda just det? Man känner skillnaden. Och det är kanske det jag gillar med matlagning, har man bara tillräckligt bra råvaror, så kan den enklaste maträtt bli makalöst god!
ramslökspasta, pasta med ramslök, Snøfrisk, färskost
Snabblagad pasta med färskost 2 port:
2 port färsk spagetti
250 g Snøfrisk Ramslök & Vitlök
1/2 dl mjölk
1 dl hackad, färsk ramslök (eller persilja och gräslök)
salt
svartpeppar
2 msk färskpressad citron
körsbärstomater
 
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Blanda samman färskost och mjölk i en kastrul. Rör om tills allt blandats väl. Låt såsen koka upp. Ha i finhackad ramslök (eller persilja och gräslök), spar lite att dekorera pastan med. Smaka av såsen med salt, svartpeppar och färskpressad citron.
Rör ner den nykokta pastan i såsen och blanda så att all pasta täcks av sås. Lägg upp på tallrikar. Dela tomater och fördela jämnt över pastan. Strö sist över lite ramslök och svartpeppar. Servera direkt.
Det här är snabbmat precis i min smak det!

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna Grahn
4 år sedan

Alltså Ramslök är så gott och väldigt underskattad känns det som, ser det inte så ofta i menyer och dylikt.
http://johannagrahn.se

Ugnsrostad potatis

Nästa inlägg

Den perfekta ugnsrostade potatisen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x