Snabblagad pasta med fÀrskost

I annonssamarbete med SnÞfriskŸ.
ramslökspasta, pasta med ramslök, SnÞfrisk, fÀrskost
Som jag lÀngtat efter denna Ärstid. DÄ backarna fylls med vitsippor, barnens nÀsor med frÀknar och butikernas hyllor med hÀrliga vÄrprimörer.
Under pÄsken var det ett vÀldigt snack om ramslök i min familj. DÄ vi tyvÀrr bor för högt upp i Sverige för att denna delikatess ska kunna vÀxa vilt hÀr, sÄ vi mÄste köpa den förpackad pÄ nÀrmaste mataffÀr. Vilket kÀnns lite trist. Men efter en stunds sökande och funderande kom vi fram till att det faktiskt gÄr att odla ramslök hÀr i vÀstmanland. SÄ kanske, kanske fÄr vi till vÄr egna lilla ramslöksodling hÀr hemma nÀsta Är.
Men efter allt prat om denna hÀrliga vÄrprimör var jag bara tvungen att testa ett nytt recept jag klurat pÄ ett tag. Ett recept innehÄllandes just ramslök.
ramslökspasta, pasta med ramslök, SnÞfrisk, fÀrskost
Som utlovat sÄ fortsÀtter mitt fina samarbete med SnÞfriskŸ.
SnÞfrisk Àr en smakrik fÀrskost, gjord pÄ getmjölk och kogrÀdde.  DÀr getmjölken kommer frÄn getter som har fÄtt ströva fritt pÄ de norska bergsluttningarna under hela sommarhalvÄret. Bara en sÄdan sak!  Vill du veta mer om SnÞfrisk kan du göra det hÀr.
Jag har nu under vÄren Àtit upp bÄde en och tvÄ förpackningar fÀrskost (i rent undersökande syfte för detta samarbete, förstÄs). Och jag mÄste sÀga att just den varianten som Àr smaksatt med ramsök och vitlök har tagit en extra plats i mitt hjÀrta.ramslökspasta, pasta med ramslök, SnÞfrisk, fÀrskost
SnÞfrisk finns i smakerna Ramslök & Vitlök, Rödlök & Timjan, Kantarell & Naturell och du hittar dom hos Hemköp, Tempo och Eurocash, samt i vissa vÀlsorterade ICA & Willysbutiker. ramslökspasta, pasta med ramslök, SnÞfrisk, fÀrskost
Förutom att detta Àr en vÀldigt god pasta, sÄ Àr den Àven rysligt lÀttlagad. Kanske sÄ pass att det inte ens fÄr kallas matlagning? Perfekt att slÀnga ihop som en enklare lunch eller sÄ en varm sommardag tÀnker jag. Nu Àr inte ramslöken i sÀsong hela sommaren, men dÄ gÄr det bra att ha i lite persilja och grÀslök istÀllet. Du fÄr fin smak av ramslöken i fÀrskosten ÀndÄ.ramslökspasta, pasta med ramslök, SnÞfrisk, fÀrskost
Jag hade lyxen att ha en förpackning fÀrsk pasta hemma i kylen. Och visst blir det snÀppet godare att anvÀnda just det? Man kÀnner skillnaden. Och det Àr kanske det jag gillar med matlagning, har man bara tillrÀckligt bra rÄvaror, sÄ kan den enklaste matrÀtt bli makalöst god!
ramslökspasta, pasta med ramslök, SnÞfrisk, fÀrskost
Snabblagad pasta med fÀrskost 2 port:
2 port fÀrsk spagetti
250 g SnÞfrisk Ramslök & Vitlök
1/2 dl mjölk
1 dl hackad, fÀrsk ramslök (eller persilja och grÀslök)
salt
svartpeppar
2 msk fÀrskpressad citron
körsbÀrstomater
 
Koka pastan enligt anvisningarna pÄ paketet.
Blanda samman fÀrskost och mjölk i en kastrul. Rör om tills allt blandats vÀl. LÄt sÄsen koka upp. Ha i finhackad ramslök (eller persilja och grÀslök), spar lite att dekorera pastan med. Smaka av sÄsen med salt, svartpeppar och fÀrskpressad citron.
Rör ner den nykokta pastan i sÄsen och blanda sÄ att all pasta tÀcks av sÄs. LÀgg upp pÄ tallrikar. Dela tomater och fördela jÀmnt över pastan. Strö sist över lite ramslök och svartpeppar. Servera direkt.
Det hÀr Àr snabbmat precis i min smak det!

4
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna Grahn
4 Ă„r sedan

AlltsÄ Ramslök Àr sÄ gott och vÀldigt underskattad kÀnns det som, ser det inte sÄ ofta i menyer och dylikt.
http://johannagrahn.se

Ugnsrostad potatis

NÀsta inlÀgg

Den perfekta ugnsrostade potatisen

0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x