ANNONS

Matåret 2020

I annonssamarbete med Villa Puccini

midsommarmat, midsommar

Så här års passar det fint att se tillbaka på året som gått. En tillbakablick. Kanske blev 2020 inte riktigt som just du, jag eller någon tänkt sig. Men ser man tillbaka, nog fanns det många fina stunder att plocka fram ändå?

villa puccini

I år blev i stort sett alla inplanerade resor inställda. Därför är jag ändå glad att man hemma från sitt kök kan besöka hela världen. Precis där från mitt köksbord. Genom att uppleva mat och vin från olika delar av världen, på det viset kan man också resa.

Villa Puccini​ är ett riktigt klassiskt toscanskt vin, gjort på druvan Sangiovese som är Toscanas stolthet. ​Idag vill jag ta med er på min

matresa jag gjort ihop med ​Villa Puccini​ under året som gått. Självklart med ett ​gäng recept som passar extra bra till Villa Puccini.

panzanella, ravioli

I februari,  då lagade jag och några vänner den här helt underbara raviolin tillsammans. Ravioli med spenatfyllning som fått koka i härlig tomatsås i ugnen. Så makalöst gott vill jag lova! Perfekt mat att laga med vänner och sedan njuta av tillsammans!

påskmiddag, påskbrunch, påskbuffé

Påsken. Alltid lika efterlängtad. Efter en lång vinter är liksom påsken den där viktiga milstolpen att ta sig förbi för att det verkligen ska få bli vår ute. Och hur firar man in den bäst om inte med lite god mat och gott vin av toscansk karaktär?
Tortellini med ugnsrostade grönsaker och varmrökt lax, miniomeletter med svamp, lök och ost, bönsallad och en helt ljuvlig citronmarängpaj i glas lagades till denna påsk.

påskmiddag, påskbrunch, påskbuffé

Kan ni tänka er en vackrare påskdessert än denna? Den funkar faktiskt precis lika bra att bjuda på till påsken som till det kommande nyåret. Sätt i ett sprakande tomtebloss och desserten är fixad!

 

midsommarblommor, midsommar, blommorSom sig bör, efter vår kommer sommar. Och vilken midsommar vi fick i år. Med rekordvärme! Vi firade hemma i trädgården, där blommorna slokade i sina vaser och svetten rann längst ryggraden. Men visst blev det en midsommar att minnas!

midsommarmat, midsommar

Vi är alltid några familjer som firar tillsammans. Alla tar med lite olika saker. Men det man vill grilla, kött, fisk eller fågel, det brukar var och en stå för. I år gjorde jag ​grillade kycklingspett​. Och trots att jag gjorde spett på över ett kilo kyckling till mig och mina barn var det inte ett enda kycklingspett kvar när middagen var slut. Så vi var många som fick njuta av dom i år. Efter det var det en stående önskan från barnen under resten av sommaren. Snälla kan vi äta grillade kycklingspett?

Förutom mina kycklingspett så dukade jag tillsammans med Villa Puccini upp en helt ljuvlig svensk midsommar med toscanska smaker. Visst är det härligt, att med maten kunna ta en av våra svenskaste traditioner och låta Toscana sätta smak på den? Underbart säger jag!

 

Som ett sött och enkelt avslut på min svenska midsommardröm med toscanska smaker gjorde jag en zabaglione med sommarbär. Även om vi nu är i de sista, skälvande dagarna på december kan jag utan problem förnimma smaken av svenska, solmogna jordgubbar. Kan ni?

Villa Puccini, toscansk mat, rött vin , toscanskt vin

Hösten kom. Och vi fick genom maten än en gång resa i vårt inre med hjälp av mat och vin. Drömma som solmogna toscanska tomater, varma höstdagar,  mörka kvällar och kanske en varm skål soppa till middag?

Jag rostade årets sista skörd med tomater och gjorde en helt underbar soppa på dom. Eftersom vi nu inte fysiskt kunde ta oss till Toscana fick jag plocka in det i köket. Och det blev en fullträff om jag får säga det själv!

Höst här hemma i Sverige är ju inte riktigt höst utan en kantarellsmörgås eller två. Även om nu kantarellsmörgåsar inte är det minsta toscanskt- så är det himla gott till just denna soppa!

 

Villa Puccini, toscansk mat, rött vin , toscanskt vin

Ja, år 2020 blev väldigt annorlunda. Men vet ni, annorlunda kan också bli himla bra. Under 2021 kommer jag fortsätta resa med ​Villa Puccini​ i den underbara mat- och vinvärlden. En resa jag ser riktigt mycket fram emot! Du hänger väl med mig?

36
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Varm choklad med chokladbomber

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x