11 recept du behöver till fettisdagen

 

Semmelsmoothie

Så är vår kära, kära semmeldag äntligen här. Inte för att vi svenskar egentligen håller på oss. Väntar och längtar på att få sätta tänderna i den där ljuvliga vetebullen med mandelmassa och fluffig grädde då på utsatt dag. Nej nuförtiden äter vi ju faktist semlor lite när som.

Och inte håller vi oss till att äta en klassik semla heller. Nej gärna i så många olika varianter som möjligt ska dom serveras.
Som en semmelsmoothie. Har ni testat? Hur gott som helst!Saffranssemla

Till jul gjorde jag små saffranssemlor med vit chokladgrädde. Gissa hur gott det var? Och jag slår vad om att fler av er har saffran hemma kvar sen i julas. Så sätt igång. Baka!Semmelpaj

På top 3 av mina favoriter när det kommer till semmelvarianter hamnar absolut min lyxiga semmelpaj. Frasigt pajskal, smakrik och krämig fyllning och så len grädde på toppen. Bättre än så här blir det inte! NI MÅSTE TESTA!Semmelcheesecake

En annan kär vän som också kvalar in på top 3 godaste semmelvarianter, det är min semmelcheesecake. Bara baka den, ok?

Semmelmunkar

Vill man göra det rysligt enkelt för sig så här i semmeltider. Då köper man färdiga munkar och gör semmelmunkar av. Ni kommer tacka mig efter att ni testat detta. Ok?Semmelmuffins

Vill man komma så nära en semla man bara kan. Utan att behöva vänta på degar som ska jäsa. Ja då rekommenderar jag dig att göra semmelmuffins. I ärlighetens namn kanske godare än den klassiska semlan. Men det vågar jag inte säga högt!SemmelrulltårtaRulltårtssemla. Alltså jag googlade ihjäl mig efter något recept, men hittade inget, då för 4 år sedan när jag bakade den här. Synd och skam. Mer rulltårtssemla åt folket tycker nämligen jag!

mandelmassa, hemgjord mandelmassa, hemmagjord mandelmassa, rostad mandelmassa

För att få de absolut bästa förutsättningarna för just ditt semmelbak, oavsett om det består av en kladdkaka eller en klassisk semla. Då föreslår jag att du gör din egna mandelmassa. Du kommer aldrig någonsin vilja äta köpt mandelmassa efter detta. Jag lovar dig!
semmelsockerkaka, semla, semmlor, sockerkaka med mandelmassa, sockerkaka med kardemumma

Semmelsockerkaka, lika gott som det låter faktiskt!

Semmelkladdkaka

Och den sista av mina top 3 favoriter när det kommer till semlor. Nämligen semmelkladdkaka. En sån här blir det hemma hos oss idag. Jag tänkte låta barnen få baka själva. Det fixar dom galant tänker jag.

Nutellasemlor 2

Sist och ja faktiskt minst: en liten härlig nutellasemla. Självklart kan du fylla den med hemgjord mandelmassa också. Du väljer ju helt själv här ❤️

 

Vilken semla föredrar du till denna fettisdag?

44
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lönneberga kyckling

Nästa inlägg

5 härliga kycklingrecept att laga

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x