Idag bjuder jag på lättlagad kyckling i ugn med pesto.
Ett recept som går att variera i det oändliga och servera till vad man känner för. Kanske pasta? Kanske potatis i ugn? Eller bara en stor och härlig sallad- välj själv.
Idag har vi firat nationaldagen genom att kolla på Axels en hemmamatch i fotboll, gått på valpkurs, tagit stora steg fram i ett bygge av attefallshus, tagit ett kvällsdopp och ätit varma mackor till kvällsmat på altanen. En söndag då allt gått i ett och jag landade här i soffan i 22-tiden. Efter att ha gått en sväng i trädgården, vattnat lite här, rensat lite ogräs där och slängt på en näve gödsel där det kan behövas.
I fredags var jag och köpte sommarblommor som jag tänkt plantera både lördag och söndag. Men den här helgen har det gått i ett verkligen. Kanske finns tiden i morgon kväll istället?
Idag har det varit så varmt hela dagen, säkert upp mot 28°C. Så härligt. Men då gäller det att ha lättlagad mat att ta till. För är det något jag inte gillar så är det att spendera tid i köket när det är varmt!
Den här rätten med kyckling passar därför ypperligt att göra en sommardag som denna.
Kyckling i ugn med pesto 4 port:
4 st bröstfiléer av kyckling
250 g tomater
1 röd lök
150 g fetaost
ca 100 g pesto
salt & svartpeppar
färsk basilika
färsk persilja
Bryn kycklingfiléerna hastigt i en het stekpanna tills de får fin färg.
Lägg tomater och klyftad rödlök i en ugnsfast form. Skär fetaosten i bitar och placera ut den över tomaterna. Lägg på kycklingfiléerna och klicka över pesto. Strö över salt och svartpeppar.
Värm ugnen till 175°C och ställ in formen med grönsaker och kyckling. Stek i ugnen i cirka 25 minuter eller tills kycklingen är helt klar.
Strö över hackad färsk persilja och basilika.
Servera med pasta, potatis eller en sallad.
Middagen är klar!