Kyckling i ugn med pesto

 

kyckling med pesto

Idag bjuder jag på lättlagad kyckling i ugn med pesto.
Ett recept som går att variera i det oändliga och servera till vad man känner för. Kanske pasta? Kanske potatis i ugn? Eller bara en stor och härlig sallad- välj själv.
kyckling med pesto

Idag har vi firat nationaldagen genom att kolla på Axels en hemmamatch i fotboll, gått på valpkurs, tagit stora steg fram i ett bygge av attefallshus, tagit ett kvällsdopp och ätit varma mackor till kvällsmat på altanen. En söndag då allt gått i ett och jag landade här i soffan i 22-tiden.  Efter att ha gått en sväng i trädgården, vattnat lite här, rensat lite ogräs där och slängt på en näve gödsel där det kan behövas.

I fredags var jag och köpte sommarblommor som jag tänkt plantera både lördag och söndag. Men den här helgen har det gått i ett verkligen. Kanske finns tiden i morgon kväll istället?
Kyckling i ugn med pesto

Idag har det varit så varmt hela dagen, säkert upp mot 28°C. Så härligt. Men då gäller det att ha lättlagad mat att ta till. För är det något jag inte gillar så är det att spendera tid i köket när det är varmt!

Den här rätten med kyckling passar därför ypperligt att göra en sommardag som denna.

Kyckling i ugn med pesto 4 port:

4 st bröstfiléer av kyckling
250 g tomater
1 röd lök
150 g fetaost
ca 100 g pesto
salt & svartpeppar
färsk basilika
färsk persilja

Bryn kycklingfiléerna hastigt i en het stekpanna tills de får fin färg.
Lägg tomater och klyftad rödlök i en ugnsfast form. Skär fetaosten i bitar och placera ut den över tomaterna. Lägg på kycklingfiléerna och klicka över pesto. Strö över salt och svartpeppar.
Värm ugnen till 175°C och ställ in formen med grönsaker och kyckling. Stek i ugnen i cirka 25 minuter eller tills kycklingen är helt klar.

Strö över hackad färsk persilja och basilika.
Servera med pasta, potatis eller en sallad.

Middagen är klar!

12
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ost och skinkpaj

Nästa inlägg

Mormors bästa ost och skinkpaj

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x