5 recept på middagar som barnen gillar

köttbullar med parmesan och basilika

Första riktiga skolveckan efter sommarlovet väntar runt hörnet. Och jag känner att efter många, långa veckor av ledighet, obefintliga rutiner och allmänt bara ledigt känns det lite skrämmande att imorgon börjar verkligheten. Även om jag gillar rutiner och uppstyrda dagar. Så blir det väldigt pang på liksom.

En sak som kan underlätta den första veckan såhär är att tänka igenom vad vi ska äta. Och den här veckan får barnen önska mat. Förhoppningsvis har vi ett hinder mindre att ta oss över då.

Hemgjorda köttbullar finns alltid med på listan över favoritmaten. Här har jag smaksatt med både basilika och parmesan. Så gott! Gör det lite mer vardagsenkelt och servera pasta till.

Torsk i ugn

En favorit hos barnen sedan många, många år är torsk i ugn. Använder du fryst fisk, ta fram den på morgonen så den hinner tina ordentligt under dagen. Så tar denna middag bara runt 30 minuter att fixa ihop. Bra va?

kyckling, gryta, svamp, färskost, snabbmat, middag på 30 minuter

Mer snabba middagar som godkänts av barnen:
Snabblagad kycklinggryta på 30 minuter. 
Sist ville barnen slicka tallrikarna, bättre betyg än så får man ju knappt!

Vegetarisk lasagne med keso

Ett recept som både faller oss vuxna och barnen i smaken är min vegetariska lasagne med keso. Har ni snålt om tid i veckan man man med fördel göra den dagen innan. Och värma på den innan den ska serveras. Då blir den nästan som godast tycker jag!

potatismos, Crock Pot,

Barnen har önskat sig potatismos till middag någon dag i veckan. Och självklart kan den önskan uppfyllas. Jag fyller min Crock Pot med potatis och gör potatismoset direkt i den. Gott, krämigt och väldigt smakrikt blir det! Ni måste testa om ni inte gjort det än.
Till detta var det även en önskan om korv i ugn. Och, varför inte?

Med lite planering och framförhållning ska vi  nog alla klara oss igenom den här första veckan. Men jag gissar att på lördag morgon önskar vi alla ta lite sovmorgon 😅

Hoppas ni får en finfin start på veckan!

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
pirog

Nästa inlägg

Köttfärspiroger

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x