Riktigt god ris à la malta

ris á la malta

Ok låt höra, ris à la malta, hiss eller diss?

Jag är av den åsikten att det inte spelar någon roll hur många desserter du dukar upp efter julbordet. Allt jag vill ha är en gräddig och söt ris à la malta. Fast jag är så mätt att magen står i fyra hörn och en gräddstinn efterrätt egentligen är det sista man borde vara sugen på. Så kan jag inte låta bli att älska det.

ris á la malta,

Men som alltid har jag ett gäng förhållningssätt. Först. Det heter ris à la malta. Inte apelsinris eller något annat. Ris à la malta.

Jag vill ha apelsiner. På sidan av. Inte blandat med riset. Nej jag vill känns att den syrliga kontrasten direkt, inte ha apelsinerna inbäddade i grädde.
Och jag vill bara ha apelsiner till. Ingen saftsås, inga hallon.

Sen kommer vi till hur sött det ska vara. Här är vi ALLTID oense i min släkt. Då vissa av oss tycker att det nog är sött som det är och några andra undrar om jag HELT GLÖMT BORT ATT SOCKRA!? Men jag nämner inga namn, det är ju fint om vi inte börjar tjafsa om detta innan jul.

Vi har löst det så att jag sockrar så mycket jag tycker känns lagom. Sen ställer jag fram en skål florsocker så får var och en sockra sig nöjda..
ris á la malta

Ris à la malta ca 10 portioner:

8 portioner kall risgrynsgröt
3 dl vispgrädde
florsocker
1 msk vaniljsocker
apelsiner

Vispa grädden fluffig och blanda ner den kalla risgrynsgröten. Smaksätt med florsocker och vaniljsocker. Jag brukar ha i cirka 1/2 dl florsocker från början. Och sedan smaka av.

Servera apelsiner skurna i bitar till.

Gröten kan du utan problem koka några dagar i förväg och förvara i kylen. Så behöver du inte koka den på själva julafton.

 

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
julskinka, julskinka i ugn, kokt julskinka, griljering

Nästa inlägg

Recept på bästa julskinkan och griljering

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x