Pannacotta med smak av pepparkaka

pepparkakspannacotta, juldessert, pannacotta, glöggmys, julafton

Kalendern visar 9 december och det är pepparkakans dag idag. Så därför tänkte jag bjuda på julens kanske enklaste dessert. Som passar lika bra att göra iordning till helgens glöggmys som till julaftonsdesserten. Nämligen pannacotta med smak av pepparkaka.pepparkakspannacotta, juldessert, pannacotta, glöggmys, julafton

Här hemma fortsätter utbyggnaden av huset med buller och bång. Igår kom ytterdörren på plats och dom jobbar för fullt med att få badrummet på övervåningen så pass klart att det går att flytspacklas innan jul. På instagram har jag sparat alla storys som jag lagt upp rörande utbyggnaden under symbolen som heter ”HUSET”. Kika gärna in där om ni vill hänga med på resan!
pepparkakspannacotta, juldessert, pannacotta, glöggmys, julaftonMen för att återgå till den här löjligt enkla och precis lika goda pannacottan med pepparkaka. Jag gjorde det enkelt för mig. Och använde Marabous mjölkchoklad med smak av pepparkaka. En perfekt grund till detta recept. Vill man ha lite mer kraftig chokladsmak kan du byta ut 50 g mjölkchoklad mot en mörkare variant. Den här blir rätt söt. Precis som jag vet att min familj vill ha det 🙂

Skulle jag servera detta till juldessert räcker det garanterat till 6, kanske 8 portioner då man kanske vill ha en lite mindre dessert som del av en buffé.

Pannacotta med smak av pepparkaka 4 glas:

4 dl visgrädde
185 g Marabou mjölkchoklad pepparkaka
2 gelatinblad
2 tsk pepparkakskrydda
vispgrädde
pepparkakor
strössel

Ha upp grädden i en kastrull och värm den tills den börjar sjuda. Lägg undertiden gelatinbladen i kallt vatten. När gelatinbladen mjuknat kramar du ur all vätska och har ner dom i den varma mjölken. Vispa tills all gelatin är upplöst.

Hacka chokladen och ha upp den i en bunke. Slå den varma grädden över chokladen och rör försiktigt tills all choklad smält. Ha upp i portionsglas och ställ kallt.

Strö lite pepparkakskrydda på den kalla desserten, dekorera med vispad grädde, en pepparkaka och lite juligt strössel.

Du kan såklart blanda pepparkakskryddan i själva pannacottan också. Och kanske smula sönder pepparkaka och strö över. Ja men ni känner ju själva, dekorera efter vad ni tycker blir fint och har hemma!

 

P.S Om man av någon anledning har valt att bo i ett land där Marabou pepparkaka inte finns går det bra att ha två teskedar pepparkakskrydda i den varma grädden istället. Och använda vanlig mjölkchoklad.

Nu önskar jag er en finfin torsdag i december!

19
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
mjukpepparkaka, julbak, mjuk pepparkaka med lingonsylt baka till jul,

Nästa inlägg

8 goda pepparkaksrecept till pepparkakans dag

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x