Kärleksmumssnittar

kolakakor med choklad, kolakakor med glasyr, småkakor, fika,

När alla hjärtans dag bankar på dörren måste man fira på något vis. Råkar den som i år landa på en måndag får man göra det bästa av situationen. Kanske kan ni baka en omgång kärleksmumskakor och bjuda på idag? Lätt att göra och det är massor av kärlek i kakorna!kolakakor med choklad, kolakakor med glasyr, småkakor, fika,

Jag ÄLSKAR glasyren till kärleksmums. Funderade helt ärligt om man inte kan göra den som dip, och dippa frukt eller något i. Vore ju så gott!
Jag har börjat haft i en skvätt grädde i min glasyr vilket gör exakt hela skillnaden. Det blir så gott. Ni måste testa.

Jag tycker klassiks kokos är allra godast att ha på kakorna. Men så här till alla hjärtans dag kan det ju vara fint med hjärtströssel tänker jag 🤩kolakakor med choklad, kolakakor med glasyr, småkakor, fika,

Jag testade att göra några olika varianter innan jag kom fram till det som blev bäst. Nämligen att göra en bred fördjupning i de färdiggräddade längderna. Så det blir glasyr på så stor del av kakan som möjligt. Jag lät även glasyren svalna något. Det blev lättare att hantera än om glasyren var precis nygjord.

Kärleksmumssnittar ca 40 st:

225 g smör
2 dl strösocker
3/4 dl sirap
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
1 nypa salt
1 dl kakao

Glasyr:

125 g smör
1/2 dl kaffe
2 msk grädde
3/4 dl kakao
1/2 tsk vaniljpulver
ca 5 dl florsocker

kokos

Värm ugnen till 175°C.

Vispa ihop smör, socker och sirap till en krämig smet.
Sikta sedan i mjöl, bakpulver, vanilj, salt och kakao. Arbeta snabbt ihop allt till en deg. Överarbeta inte.

Rulla degen till 3 längder och placera på en bakplåtspappersklädd plåt. Du kan behöva grädda i två omgångar beroende på hur stor ugn du har.

Platta ut rullarna med fingrarna. Jämna sedan till kanterna med fingrarna så du får en jämn och fin deg. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.

Gör glasyren:
Smält smöret och blanda sedan i kaffe, grädde och kakao. Blanda tills alla kakaoklumpar försvunnit helt. Ha sedan i vanilj och florsocker. Vispa till en helt slät smet. Låt stelna något.

Tag ut kakorna ur ugnen och gör en bred fördjupning i mitten av den gräddade kakdegen. Du kan trycka ner med hjälp av en sked eller något annat. Detta är för att glasyren ska stanna på plats.
Bred sedan glasyren över kakorna och strö över kokosen. Låt svalna helt i kylen och skär i lagom stora bitar.

En riktigt god kaka som passar fint till en kopp kaffe!

 

 

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
chokladpudding, dessert, efterrätt

Nästa inlägg

Krämig chokladpudding utan ägg

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x