ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kärleksmumskladdkaka- veckans fredagsfika

/

För många år sedan hade jag ett stående tema-inlägg här på bloggen. Nämligen veckans fredagsfika. Och nu när mörkret börjar sänka sig över vårt avlånga land tänkte jag att det kunde vara kul att kicka igång dessa inlägg igen.

Många arbetsplatser kör just med fredagsfika. Att på ett rullande schema fixas det fika till fredagen. Nu behöver inte fikat vara till just arbetsplatsen. Man kan ha fredagsfika hemma efter arbetsveckans slut tillexempel.

Först ut är min kärleksmumskladdkaka- med extra mycket glasyr! Perfekt att baka på torsdagen och förvara i kylen under natten. Den blir bara godare då!

Kärleksmumskladdkaka med extra mycket glasyr:

kladdkaka:
150 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk vaniljpulver
1 dl kakao

glasyr:

100  g smör
ca 6 dl florsocker
3-4 msk kaffe
2 msk grädde
4 msk kakao

riven kokos

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Tag kastrullen åt sidan och ha i sockret. Rör om ordentligt, Tillsätt äggen, ett i taget. Ha sedan i mjöl, vanilj och kakao. Vänd försiktigt runt allt till en jämn smet. Sätt i ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant. Ha upp smeten och grädda i 180 °C i cirka 15 minuter eller tills kanterna börjat stelna men mitten fortfarande är kladdig. Ställ att svalna.

Smält smöret till glasyren. Blanda i florsocker, kaffe, grädde och kakao. Rör till en jämn, glansig glasyr. Häll glasyren över den kalla kakan. Strö över riven Låt stelna helt i kylen, gärna över natten.

Perfekt att baka och ta med till fredagsfikat!

Har ni fredagsfika på ditt arbete?

1
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00