ANNONS
Integritet på Tailsweep

Vegetarisk lasagne med linser och solroskärnor

/

inlägget innehåller annonslänkar

Förra veckan serverades en vegetarisk lasagne med linser, solroskärnor och spenat i detta hus.
Lasagne, perfekt mat att laga där man kan fylla ut med saker som både behöver ätas upp, är billiga och nyttiga.

Så här i tider när matpriserna rusar tänker jag mycket på hur jag kan få så mycket mat för pengarna jag bara kan. Och lasagne är en sådan maträtt som är enkel att dryga ut, lägga till och ändra om. Allt utifrån vad du har hemma för dagen.

I frysen fanns det spenat, i skafferiet krossade tomater, linser, solroskärnor och lasagneplattor.

Just krossade tomater har jag passat på tidigare att köpa på Matsmart när dom har bra pris. Men nu tog jag den sista förpackningen. Som tur är såg jag att dom just nu hade flera olika sorters krossade tomater till finfint pris där. Så det blir att lägga en beställning.

Använder du koden SWEEK15 får du just nu 15% rabatt på Matsmart om du handlar över 1000kr! Så passa på att fylla upp skafferiet med bra stapelvaror inför hösten! Gäller till 25/9-22

Här hemma skiner solen från en strålande fin septemberhimmel. Men det var bara +1 i morse så det blev premiär för både mössa och pannband på morgonens promenad. Isac har varit hemma två dagar från skolan, lite småsnorig och hostig men idag kvittrade han lycklig iväg till skolan igen. Även om det inte är så jobbigt att vabba en 8-åring så märker man att det inte går att jobba som vanligt precis..

Jag fyndade både skålar och gratängform på Rusta förra veckan. Visst är dom snygga. Skålarna blev hela familjens nya favoriter så jag måste ta svängen förbi Rusta och köpa flera.

När jag gör en vegetarisk lasagne är det gott att ha i solroskärnor. Det ger lite mer tuggmotstånd och blir himla gott!

Lasagne med röda linser, solroskärnor och spenat 6 port:

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
1 dl rött vin
2 fp á 400 g krossade tomater
2 st tärningar grönsaksbuljong
2 dl röda linser
3 dl vatten
2 dl solroskärnor
300 g fryst spenat
salt & svartpeppar

lasagneplattor
250 g keso
riven ost

Skala och finhacka lök och vitlök. Stek mjuk i en gryta. Ha på tomatpuré, oregano och rödvin. Låt steka någon minut.
Slå på rött vin, krossade tomater, buljong, vatten och linser. Låt detta koka under lock i cirka 10 minuter. Känns tomatsåsen för lös, koka en stund till. Är det för tjock, späd med lite vatten.
Blanda i solroskärnor och fryst spenat. Smaka av med salt och svartpeppar.

Varva lasagneplattor, tomatsås och keso i en ugnsform. Toppa med riven ost. Gratinera i 225°C i cirka 20 minuter eller tills osten fått fin färg och lasagneplattorna mjuknat helt.

Det skulle vara gott att strö över fetaost tillsammans med den rivna osten. Har du inte spenat hemma kan du riva i lite morötter eller andra rotsaker.

Lättlagad, billig vardagsmat som dessutom blir supergod dagen efter i matlådan!

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00