ANNONS
Integritet på Tailsweep

Browniecheesecake till halloween

/

Att baka till halloween behöver inte alls vara speciellt krångligt eller svårt. Du kan baka exakt vad som helst och dekorera det hela med ätbara ögon. Vips har du en tjusig halloweenkaka!
Idag blev det browniecheesecake- perfekt till halloween.

Receptet är en gamal trotjänare som  jag fått av min vän Björn för massor av år sedan.

Lite bortglömt. Men idag tänkte jag att det var dags att damma av det igen. I vanliga fall brukar jag göra den i en rund springform med avtagbara kanter.
Men idag ville jag kunna skära ut fina rutor.

I originalreceptet ska man smaksätta själva cheesecakesmeten med lime har jag för mig. Men det är en smaksak. Idag hade jag bara vanilj. Men det är gott att röra i bär, eller en skvätt likör. Låt fantasin flöda fritt här.

Till halloween är det kul att dekorera den med ätbara ögon, under resterande del av året kan man ju skippa just den biten 😅

Brownecheesecake:

150 g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao

fyllning:

2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
400 g philadelphiaost

Smält smöret och låt det svalna. Blanda ägg och socker, vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en springform eller en avlång form och häll i smeten.
Blanda ägg, vaniljsocker och strösocker. Ha i philadelphiaosten och rör slätt. Slå över cheesecakefyllningen. Blanda det översta lagret med chokladsmet försiktigt med toppingen. Jag brukar ta en kniv och göra swirlar med.


Grädda cirka 30 minuter, känn med en sticka i mitten av kakan, den skall fortfarande vara kladdig.
Dekorera med ätbara ögon.

Happy halloween!

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00