Världens godaste havrecookies med choklad

havrecookies, havrekakor, kakor, småkakor, småkakor med choklad, cookies med chokladInnan jul testbakade jag en omgång havrekakor med  choklad. Kakorna blev en given succé, vilket innebar att jag inte fick en chans att fotografera dom innan burken var slut. Så i veckan var det bara att baka sig en omgång havrecookies till. Kakorna bakades i tisdag, idag torsdag är det bara några få kakor kvar i burken. Det säger nog en hel del ändå va?

Jag älskar recept som dessa. Så enkla att variera utifrån det du har hemma. Jag hade 100 g choklad med hasselnötter i skafferiet. Perfekt att ha i. Men du kan ha annan choklad, russin, choklad och nötter- ja men fantasin är det som sätter gränser här! Men choklad och nötter, det är alltid ett säkert kort!

Jag bakade kakorna på laktosfritt smör och laktosfri choklad. Eftersom dom inte innehåller ägg är dom därför perfekta att baka om man har laktos eller ägg-allerigi!

havrecookies, havrekakor, kakor, småkakor, småkakor med choklad, cookies med chokladIgår tillbringades dagen på FORMEX. Kul att se lite nyheter, men attans så få utställare det är nu efter pandemin. Och jag upplever även att det var mer besökare förut?

Idag börjades dagen hos frissan, sen var det raka vägen hem och hugga tag i allt jobb det känns som jag ligger hopplöst efter med. Jag går just nu mest och väntar på att få sätta fart i min nya mat-studio. Så känner att fotojobben går lite på halvfart tills jag kommit igång där.

Havrecookies med choklad, ca 30 st:

200 g smör
1 1/2 dl strösocker eller brun farin
1/2 tsk äkta vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bikarbonat
4 dl havregryn
100 g choklad (jag tog en med hasselnötter i- jättegott!)

Skär smöret i kuber och blanda snabbt ihop med sockret och vaniljen. Blanda bikarbonat och vetemjöl och ha i det tillsammans med havregrynen och hackad choklad. Rör snabbt ihop till en deg.

Förgrädda gärna en kaka och se så den inte flyter ut och blir helt platt, då kan du ha i en matsked vetemjöl till i degen.

Gör ca 30 jämnstora bollar av degen och placera ut på bakplåtspappersklädda plåtar. Grädda i 175°C i 10-12 minuter.
Kakorna ska flyta ut något.
Förvara i en kakburk, eller frys in.

Försvinnande goda till en kopp kaffe sådär i 15-snåret vill jag lova!

 

10
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Cecilia
Cecilia
1 år sedan

Funkar det att byta ut vetemjölet mot något glutenfritt alt?

paprikaröra, kall sås, muhammara, dippsås, paprikasås,

Nästa inlägg

Paprikakröra

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x