ANNONS
Integritet på Tailsweep

Sega och mjuka dumlekakor i långpanna

/

Ska du bara baka en sak till helgen, baka dessa! Sega och mjuka dumlekakor i långpanna. Som en hybrid av den klassiska dumlekakan med noblessen på och dumlesnittar. Kakorna bakas enkelt ut i en långpanna. Dom tinar fort och är därför perfekta att förvara i frysen och ta fram till sommarens alla fikastunder.

Receptet är inte nytt. Nej första gången det publicerades här på Linnéas Skafferi var visst redan 2017😅 Men receptet behövde lite nya bilder och förtjänar verkligen att komma fram i ljuset igen!

Inte heller denna gång hade jag klassisk noblesse hemma. Så jag tog annan choklad bara. Och det går ju bra det med. Även om jag föredrar nobless bäst om man får välja.

Ikväll är det djurens kväll på Isacs skola. Så då får ett gäng av dessa följa med till fikat vi tar med tänkte jag. MUMS!

Mjuka och sega dumlekakor i långpanna:
300 g smör
2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
3 msk sirap
7 1/2 dl vetemjöl
2 nypor flingsalt
1 påse Dumle
1 ask Noblesse

Blanda smör och socker mjukt, tillsätt sirap och vanilj. Blanda samman bakpulver, vetemjöl och salt, ha i det. Blanda snabbt ihop till en deg. Klä en långpanna cirka 35×25 centimeter med bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen i ett jämnt lager. Dela varje dumlekola på mitten och fördela över kakan.
Lägg ut alla noblessebitar över. Grädda i 180°C i cirka 15 minuter eller tills kakan börjat få fin färg. Skär den fortfarande lite varma kakan i rutor.


Perfekt att baka och bjuda vänner, familj eller kollegor på.

Kakorna lägger jag i en burk med tätslutande lock och skjutsar in i frysen. Annars kommer det inte bara en kaksmula kvar av dom till helgen här hemma. Det kan jag lova.

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00