Sega dumlekakor i långpanna

sega dumlekakor i långpanna
 
Äntligen torsdag och dags för veckans fredagsfika! Och den här veckan kan jag bjuda på ett sådant där löjligt gott recept. Nämligen sega dumlekakor i långpanna. Ni vet de här klassiska dumlekakorna man bakar i en folieform med en bit nobless på? Det är är samma sak, fast jag gjort dom i långpanna. Så superenkelt att göra och otroligt gott. Jag gillar ju när man kan förenkla saker och ting. Och att baka i långpanna är verkligen att göra det lite enklare!
Jag tog med mig en burk till jobbet nu när jag kom hit efter lunch, och dom verkar ha en strykande åtgång. Resten tar jag nog och stoppar i frysen. Perfekt att ta fram när man blir lite fikasugen eller om man får oväntat besök. Vilket händer allt mer ofta nu när solen lyser och det verkligen har blivit vår!
sega dumlekakor i långpanna
Egentligen ska det vara Noblesse med mjölkchoklad, men eftersom det var sopslut på ICA när jag var och handlade fick det bli en med mörk choklad istället. Man kan ta det man gillar allra bäst, men jag tyckte det blev ganska gott med den lite mörkare chokladen som bröt av mot den söta dumlen.
Sega dumlekakor i långpanna:
300 g smör
2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver
3 msk sirap
7 1/2 dl vetemjöl
1 påse Dumle
1 ask Noblesse
Blanda smör och socker, tillsätt vanilj, bakpulver, sirap och vetemjöl. Blanda snabbt ihop till en deg. Klä en långpanna cirka 35×25 centimeter med bakplåtspapper. Tryck ut degen i formen i ett jämnt lager. Dela varje dumlekola på mitten och fördela över kakan.
Lägg ut alla noblessebitar över. Grädda i 180°C i cirka 15 minuter eller tills kakan börjat få fin färg. Låt svalna helt och skär sedan i rutor.
Perfekt att baka och bjuda vänner, familj eller kollegor på.
På tal om långpannekakor, hos Hanna hittade jag den här supergoda Sommarkakan som bakas just i långpanna och hos Nina den här läckra hallonkladdkakan i långpanna. Hur god såg inte den ut!!
 

9
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mirre - Sweetwords
7 år sedan

Ohh frestad jag blir

hemgjord havregrynsgröt

Nästa inlägg

Grundrecept på enkel havregrynsgröt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x