Krämig kikärtsstroganoff

Kikärtsstroganoff, kikärtsgryta, kikärtor

Alltså kompisar. Det här måste ni testa. Krämigt, lättlagat och så makalöst gott! Jag vet inte om kikärtsstroganoff är rätt benämning på rätten. Kanske är det bara en helt vanlig kikärtsgryta? Men jag använde många av de ingredienser jag i vanliga fall använder till just en stroganoff, så kanske får den heta det ändå?

Kikärtsstroganoff, kikärtsgryta, kikärtor

Jag gillar verkligen lättsam och enkel mat. Sjukt gott i matlåda är det dessutom. Ät som den är med något gryn. Extra gott med lite libabröd till!
Kikärtsstroganoff, kikärtsgryta, kikärtor

Kikärtsstroganoff 4 port:

2 fp (ca 450 g) kikärtor
2 msk lökpulver
1 msk paprikapulver
1 burk (120g) soltorkade tomater
2 tsk dijonsenap
3 dl valfri grädde (jag använde havregrädde, men vispgrädde och matlagningsgrädde går också bra)
färsk persilja
ca 1 tsk citron
salt & svartpeppar

Häll av kikärtorna och blanda med lökpulver och paprikapulver. Häll av oljan från de soltorkade tomaterna och finhacka tomaterna. Stek kikärtor, kryddor och soltorkade tomater i en stekpanna under ett par minuter. Tillsätt dijonsenap och grädde. Låt allt koka upp och småputtra några minuter tills såsen tjocknar något.
Tillsätt färsk persilja och smaka sedan av med citron, salt och peppar.

Servera med valfria gryn/ris, en sallad och libabröd. Snabblagad vardagsmat när den är som allra bäst!

 

16
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
silviakaka, mjuk kaka, fika, baka

Nästa inlägg

Gofika att baka till långhelgen

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x