Sensommarens 5 godaste recept på grytor

fläskfilégryta, fläskytterfilégryta, gryta, fläskkotlettgryta

Sensommaren kan bjuda på allt från strålande sol och 25 grader varmt till regn på tvären och allt för få plusgrader. Men som tur är finns det mat som passar för alla slags väder. Så här med sommaren i ryggen kan jag inte låta bli att längta efter grytor och vällagad mat.
Dom behöver inte vara avancerade och ta lång tid att laga. Men det är själva känslan av en krämig eller mustig gryta. MUMS!

Som min krämiga fläskfilégryta. Klar på 30 minuter och du kan utan problem variera proteinet. Kyckling, fläsk, quorn- ja ta det du är sugen på.

Kikärtsstroganoff, kikärtsgryta, kikärtor

Kikärtsstroganoff. Här snackar vi min slags mat. Sånt här älskar jag. Lättsamt, enkelt, gott och perfekt att ha i matlåda under veckan.

asiatisk kyckling, asiatisk gryta, asiatisk mat

Snabb asiatisk kycklinggryta med bambuskott, vattenkastanjer och kokosmjölk. Vällagad mat som är klar på 30 minuter.

 

Ajvargryta

Ajvargryta med quorn. Ett lättlagat vegetariskt alternativ för veckan. Att ha en burk ajvar hemma det är att ha ett ess i rockärmen. Snabbt som bara den får du till en smakrik middag.

gulasch, gryta, middag, mat

Nu lämnar vi alla snabblagade grytor och låter höstens godaste gulasch puttra på spisen. Jag gör min gärna i en slökokare. Smidigare än så blir det inte!

Har du några storslagna planer för veckans middagar?

18
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Nellie
Nellie
7 månader sedan

Igår testade jag din kikärtsstroganoff och den var väldigt god! Jag använde mig även av havregrädde för första gången någonsin:)

Jag hade i lite chiliflakes och mycket citron. Nu i efterhand tänker jag om man skulle haft i lite tomatpuré då man steker ihop allt. Vad tror du?

frallor med havregryn, havregrynsfrallor, bröd, hembakat

Nästa inlägg

Frallor med havregryn

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x