Cornflakeschoklad med pepparkaka

Ni vet den där klassiska cornflakeschokladen eller rischokladen man gjort sedan barnsben? Den där man smälter choklad och har i cornflakes eller puffat ris och så är godiset klart? Här har jag gjort en annan variant av den. Där cornflakes och puffat ris vänds ner i choklad med smak av pepparkaka och sedan klickas ut på runda, fina pepparkakor. Ett perfekt pyssel att göra tillsammans med barnen så här i juletid.

Det är några veckor sedan jag gjorde dessa och jag kan säga att de hade en rykande åtgång här hemma. Dekorera dom med lite fint strössel så blir de ännu festligare!

Självklart kan man utveckla konceptet åt alla håll och kanter om man så vill. Använd vit choklad, apelsinchoklad eller varför inte frukt och mandel?
Toppa med kokos eller mandelspån. Ja men ni fattar grejen.

Själv är jag svag för chokladen med smak av pepparkaka, så för mig blev det ett givet val.
Själv

Cornflakeschoklad med pepparkaka:

200 g choklad med valfri smaksättning
cornflakes
puffat ris
pepparkakor
strössel

Skär ner chokladen i mindre bitar och smält i ett vattenbad. Ha upp chokladen i två skålar och ha i cornflakes i den ena och puffat ris i den andra. Rör tills allt täcks av choklad.
Lägg ut pepparkakor på en plåt och klicka ut en lagom mängd chokladsmet på varje pepparkaka. Toppa med vackert strössel.

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Pepparkaksrutor- kärleksmums med smak av pepparkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x