Klassisk rabarberpaj

Klassisk rabarberpaj

Nu är den ljuva tiden här, den som bjuder på rabarberpaj en solig eftermiddag utan att det finns någon mer anledning till det än att det är gott.
Ljuva, fina maj med blommande hägg och spirande förväntningar.

Och vad passar då bättre än att dela med sig av ett riktigt klassiskt recept på rabarberpaj? Ja du kan såklart ha vilken frukt eller bär som helst här i. Äpple, päron, jordgubbar. Ja du fattar grejen.
Ett bra grundrecept att utgå ifrån helt enkelt.

Receptet är från början min mammas. Och i hennes receptbok heter den paj från Toronto. Fråga mig inte varför. Men så heter den.
Genom åren har jag bakat mängder av varianter på just den här pajen. Så kanske är inte ens det här samma recept som mamma har längre?

Den här pajen gör du enkelt direkt i kastrullen som du smälter smöret i.
Du kan tillsätta lite havregryn i smeten- det brukar jag göra för det blir så gott!

Jag sockrar inte min rabarber så här tidigt på säsongen. Jag strör heller inget potatismjöl över. Men skulle jag tex ha i jordgubbar, blåbär eller hallon som innehåller mer vätska skulle det vara en god idé.

Klassisk rabarberpaj:

rabarber
150 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa flingsalt
 
Skär rabarbern i slantar. Ha upp den i en pajform.
Smält smöret i en kastrull, tillsätt socker och rör tills det löst sig något. Tag kastrullen från plattan och ha i mjöl, bakpulver och salt. Det skall bli en smulig massa.
Toppa rabarbern med pajdegen och grädda i 180 grader i cirka  30 minuter.

Rabarbern ska börja safta sig och bubbla.

Ett fint grundrecept på en klassisk rabarberpaj. Ett måste att ha i sitt receptregister!

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

htipiti- grekisk paprikaröra med fetaost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x