Saffranskola med flingsalt

julgodis, saffran, kola
Hej, HĂ€r Ă€r det tidig lördagmorgon och jag smög ner frĂ„n familjen och sitter i köket med tĂ€nda ljus och jobbar en stund. Ibland kan det bara vara sĂ„ skönt att fĂ„ börja dagen sĂ„. Även om det  Ă€r med jobb, sĂ„ bir det en lugn och fin morgon. Efter snart tre helt galna mĂ„nader kĂ€nner jag Ă€ntligen hur jag snart har bockat av alla stora jobb som ska vara klara inför jul och början pĂ„ 2019. SĂ„ otroligt skönt mĂ„ste jag sĂ€ga. Sedan tar jag och barnen jullov. Jag kommer sĂ„klart uppdatera bloggen precis som vanligt. Men inga större jobb Ă€r inplanerade förrĂ€n början pĂ„ nĂ€sta Ă„r. Det kĂ€nns riktigt bra faktiskt! I helgen tĂ€nkte jag hinna med lite mer fix av julgodis. För man kan ju faktiskt göra julgodis hĂ€r helgen. Och spara till jul. Det gĂ„r hur bra som helst. Man behöver inte stĂ„ i sista stund dagarna innan jul. Idag tĂ€nkte jag bjuda pĂ„ ett nytt recept hĂ€r hemma, nĂ€mligen saffranskola med flingsalt.
julgodis, saffran, kola
Jag Àlskar att koka olika sorters kola. Det finns sÄ mÄnga olika goda sÀtt att smaksÀtta kola pÄ! Jag var först lite osÀker pÄ hur det skulle bli med saffran. men det blev toppengott verkligen! SÄ det kan jag varmt rekommendera!
Idag ska vi ha julbord hÀr hemma med nÄgra vÀnner. TyvÀrr blev ena familjen magsjuk i veckan. SÄ trist. Inatt vaknade Axel med nÀsblod och innan jag fattade vad som hÀnde var jag helt övertygad om att han var pÄ gÄng att spy. Men det var bara lite vanligt nÀsblod, som tur var!
NÀr frukost och allt stök Àr avklarad tÀnkte jag Äka in och trÀna, efter det styr bilen mot Ica och sedan hem och fixa massa god julmat. Ska bli sÄ mysigt!
 
Vill man sĂ„ gĂ„r det fint att ha i kokos eller kanske mandel i kolan ocksĂ„. Men jag föredrar att ha den helt ren. Men det Ă€r ju helt en smaksak hur man gör med det 🙂
 
Saffranskola med flingsalt:
100 g smör
2 dl vispgrÀdde
1 dl ljus sirap
2 msk glukossirap
3 dl strösocker
2 pkt saffran
flingsalt
SmÀlt smöret i en gryta. TillsÀtt grÀdde, sirap, glukossirap och socker. Rör om vÀl och lÄt koka tills kolan nÄr 125°C eller klarar kulprovet. Rör i saffran och en nypa flingsalt. KlÀ en avlÄng brödform med bakplÄtspapper och ha i kolasmeten. LÄt stelna i rumstemperatur, gÀrna över natten. SkÀr kolan i avlÄnga stÀnger och tvinna dem. SkÀr sedan kolan i mindre bitar. Strö lite flingsalt över. Rulla gÀrna in saffranskolan i bakplÄtspapper, dÄ klibbar de inte ihop med varandra.
 
 

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
5 Ă„r sedan

Hej! Var hittar jag receptet pÄ Saffransfudgen? NÀr jag klickar pÄ lÀnken sÄ kommer jag till Saffranskolan..

linneasskafferi
linneasskafferi
Svara pĂ„  Anna
5 Ă„r sedan

Hej, blev lite tokigt. Men nu ska det vara rÀtt! Annars Àr direktlÀnken hÀr: https://www.linneasskafferi.se/2017/12/08/enkel-saffransfudge-till-jul/

krÀmig pepparkaksglass dansukker, pepparkakor, jul glass

NÀsta inlÀgg

KrÀmig pepparkaksglass- utan glassmaskin

0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x