Grekisk kycklinggyros- freezer meal prep

Här kommer ännu ett recept du kan förbereda och lägga i frysen. Sen den dagen i sommar när du verkligen inte har tid eller ork, då plockar du bara fram, låter tina och tillagar. Så enkelt, så smidigt och framförallt- så gott!
Grekisk kycklinggyros, eller iallafall min variant på det hela. Med få enkla, fräscha ingredienser. Vill du inte frysa in det kan du låta den marineras i yoghurt och kryddor ett dygn och sedan steka eller grilla. Men det är SÅ smidigt att ha detta förberett i frysen.

Servera som en sallad, i pitabröd, libabröd eller med lite ugnsbakad potatis till om ni gillar det.
Och självklart vill man ha en stor skål tzatziki till!
Grekisk kycklinggyros- freezer meal prep:
2 dl naturell grekisk yoghurt
1 msk lökpulver
svartpeppar
2 msk torkad oregano
2 vitlöksklyftor
salt
saft från 1/2 citron
700 g kyckling (innerfilé)
Blanda yoghurt, lökpulver, svartpeppar, torkad oregano, finhackad vitlök och salt i en zip-påse. Pressa i saften från 1/2 citron.
Blanda om väl. Lägg i kycklingen och se till att alla bitar täcks väl av marinaden.
Låt marineras över natten i kylen. Eller platta ut påsen och frys in. Låt sedan tina i kylskåpet samma dag kycklingen ska ätas. Stek eller grilla kycklingen. Servera med isbergssallad, tomat, gurka, oliver och gärna lite fetaost. Och såklart tzatziki!
Ät i bröd, som det är eller till ugnsbakad potatis.
Här hittar du ett recept på fläskkotletter du kan förbereda och frysa in.
Och här hittar du 2 olika recept på kyckling. Perfekt att fylla upp frysen med!