Burrito med kycklingkebab- meal prep

Burrito med kycklingkebab- er önskan, min lag!
Under våren och försommaren har jag fått fler frågor om jag inte kan dela med mig av flera recept på burritos man gör iordning och fryser in. Perfekt att ha till mellanmål innan/efter träning eller så här på sommaren när man behöver något snabbt och enkelt att utfodra familjen med.
Idag blev det en riktigt lättlagad variant där jag använde färdigkryddad kycklingkebab. För att dryga ut allt lite (och få upp fiberinnehållet) hade jag i kall, kokt grov bulgur.

I den här familjen har vi väldigt olika åsikter om sås. Vissa älskar i stort sett all sås. Andra vill helst inte ha någon sås alls och så finns det även åsikten om att Rhode Island är såsernas sås och äts därför till allt där inte ketchup har sin givna plats.
Av den enkla anledningen valde jag att inte ha någon sås alls i själva burriton, den får man ha till sen. Men, vill du ha allt lite krämigare skulle jag rekommendera att ha i en klick naturell yoghurt som binder ihop allt lite. Jag tycker det är gott som det är. Men tillhör du den skaran som hälften av mitt hushåll gör som tycker att ju såsigare och krämigare något är, ju bättre är det. Då har du i ett par matskedar yoghurt, färskost eller crème fraîche.
Ska du servera dina burritos med kycklingkebab samma dag (typ ta med till stranden), ha då gärna i sallad, gurka och andra härliga grönsaker. Men om du som jag fryser in dom blir det lätt lite slajmiga när du tinar allt.
Burrito med kycklingkebab, ca 8 st
ca 700 g kycklingkebab
ca 2 dl kokt, kall bulgur eller havreris
2 dl majs
2 msk finhackad färsk persilja
1 röd paprika
1 gul paprika
ev ett par matskedar naturell yoghurt, färskost eller crème fraîche
salt och peppar
ca 8 stora tortillabröd
Stek kycklingkebaben mjuk på medelvärme i en stekpanna. Ha i den kokta bulguren, majs och persilja. Skär ner paprikan i bitar och blanda i. Vill du ha en krämigare burrito- ha ett par matskedar yoghurt, färskost eller crème fraîche.
Smaka av med lite salt och peppar om det behövs.
Ha upp lagom mängd fyllning på ett tortillabröd. Vik ihop till en burrito och stek dom i lite olja tills de får en gyllene yta runt om.
Låt svalna och rulla sedan in i folie, skriv på innehåll och frys in.
Låt sedan tina i kyl/rumstemperatur. Eller ta bort folien och tina försiktigt i micron.
Servera med sallad och några goda såser!
–Självklart kan du fylla på med smaker och texturer du gillar allra bäst här. Bönor, linser, lite ost, salsa- ja ta det du eller din familj gillar bäst. Det här är en enkel grund att utgå ifrån!
Här hittar du en hel kategori med recept du enkelt kan förbereda! Meal prep när den är som bäst!