Hemgjord pizza är något vi är riktiga periodare på. Ibland kan det gå flera månader mellan gångerna, men nu sista tiden har vi ätit det titt som tätt. Den här gången smaksatte jag pizzan med mycket kryddor och tre olika slags ostar. En av mina absoluta favoriter när det kommer till färdiga kryddblandningar är Heta Nätter från Änga Gård. Ett företag som faktiskt finns här i stan, men man brukar hitta på dom på diverse marknader eller så kan man beställa från deras hemsida. När man inte riktigt vet vad man ska krydda maten med tar jag alltid till denna burk med smak av vitlök, persilja och massor av annat gott!
Receptet på den bästa pizzadegen hittar du här.
Till dagens pizza hade vi:
skinka
salami
riven ost
mozarella
Heta nätter (går att byta mot andra torkade örter)
fetaost
färsk persilja
färsk timjan
Fetaosten valde jag att ha på efter pizzan gräddats klart, kontrasterna mellan den varma pizzan och den kalla osten som smälter lite efter ett tag blir underbar. Vräk på med färska örter och servera med en god sallad.
Jag har fortfarande inte investerat i en sten så vi kan baka pizza på grillen. Har ni något bra tips på vilket märke på sten man ska köpa? Och till sist, vad har du helst på din pizza?