Så var ännu en strålande fin majdag till ända.
Vad passar bättre än att tända grillen, göra en omgång hamburgare, sitta i solen och bara njuta en stund?
När jag gör burgare eller biffar hackar jag för det mesta löken i matberedaren, det går fasligt fort och man slipper de där stora lökbitarna som alltid lyckas dyka upp, hur noga man än tycker sig ha hackat löken.
När jag ändå hade matberedaren framme slängde jag i lite vitlök, bladpersilja, färskost och ett ägg. Sen är det bara att blanda smeten med färsen och dina hamburgare är klara. Smidigt och enkelt, perfekt vardagsmat!
Hamburgare:
600 g nötfärs
1 gul lök
3 klyftor vitlök
100 g philadelphiaost med vitlök och örter
2 stjälkar bladpersilja
1 ägg
salt & peppar
Skala löken och dela den i fyra bitar, lägg dem tillsammans med skalad vitlök i matberedaren och mixa tills de är finhackade. Ha i färskost, bladpersilja, ägg, salt och peppar. Blanda detta med färsen och forma till hamburgare.
Grilla eller stek dem och servera i bröd med massor av goda tillbehör!
Har ni också haft strålande fint väder de senaste dagarna?
Bild: Linnéas Skafferi