
Idag plockade jag en burk med nässlor. Jag har under flera veckor tänkt att koka nässelsoppa men det har liksom inte blivit av. Vi har mängder av nässlor i vår trädgård och enligt pappa har man bra jord om brännässlorna trivs, så jag får helt enkelt ta det onda med det goda.
Trots att jag nu kom mig för att plocka nässlor blev det inte någon soppa gjord idag heller, jag gjorde istället pesto på dessa små rackare. Gott-gotti-gott-gott blev det till kyckling. Jag mixade även i ett par kvistar färsk bladpersilja. På torget här i stan kan man köpa svensk, frodig persilja för nästan ingenting! Perfekt i allt från denna pesto till pasta och grytor. Min favorit alla gånger!

Nässelpesto en liten burk:
3 dl nässlor
3 kvistar bladpersilja
1 dl valnötter
1 vitlöksklyfta
skal från 1/2 citron
olivolja
salt & peppar
Börja med att förvälla nässelskotten (koka upp nässlorna i lättsaltat vatten), spola dem sedan i kallt vatten. Lägg dem tillsammans med persilja, nötter och citronskal i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Häll i oljan i en fin stråle tills du får en fin konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Perfekt att ha till kyckling, på smörgåsen eller som smaksättare i vegetariska rätter.
Har du ätit nässlor i år?
Bild: Linneas Skafferi









