Bols Cocktails

 

För någon vecka sedan fick jag hem ett cocktailset med tre av Bols mest uppskattade likörer. Förpackningen innehöll tre flaskor á 200 ml i smakerna Bols Sour Apple, Bols Blue och Bols Banana.

I lördagskväll provsmakades två av flaskorna (därav inget bloggande igår..).

Jag har väldigt svårt för själva smaken av sprit och dricker allra helst vin, men blir tyvärr ganska seg och trött efter ett par glas av denna dryck. Jag klarar inte av att dricka sånt som skall smaka lakrits och det får inte vara surt, inte heller för sött. Ni ser att jag har ett litet problem här..

Därför ställde jag mig ganska tveksam till att jag skulle gilla dessa likörer som både kunde vara för sura och för sliskiga, men jag tog med mig Sour Apple och Bols Blue till festligheterna.

 

Kan ni tänka er, detta var faktiskt något som föll denna matbloggerska i smaken. På förpackningen står det tips till varje likör om hur man kan servera den. De föreslog att Bols Sour Apple skulle serveras som en Apple Martini med vodka och limejuice. Jag får sura rysningar bara av att läsa om limejuicen, så jag bytte ut den mot fruktsoda och jag blev glatt överaskad och flaskan tog slut fortare än kvickt. Av Bols Blue blandade jag en drink till en kär vän och den fick en hiskelig blå färg, men även den var god.

 

Dessa finns nu på systemet och kostar 149 kr och jag kan mycket väl tänka mig att Bols Sour Apple kan få dyka upp hemma hos oss igen.

 

På bilden ovan ser ni Efva Attlings urtjusiga martiniglas, som mer än gärna skulle kunna få bo hemma hos mig!

Vad dricker du helst, vin, cocktails eller något annat gott?

 

Bilder: www.bolscocktails.com & www.orrefors.se

0
Kommentera

Ljus

Idag bjuder jag tyvärr inte på något smarrigt recept, för idag har jag ingen lust att ens röra spisen. Efter att vi avslutade vårat bakboksprojekt har jag gått här hemma och lallat runt, mest för att det inte funnits ork till så mycket annat. Att prata radio en timme varannan vecka och pyssla om bloggen, ja det har varit nog känner jag.

Denna vecka har det dock varit full fart både personligt och med arbetet och jag känner att det äntligen skall bli kul att börja jobba igen. Bästa fotografen Katja kom föbi en sväng och vi utnytjade snön till att ta härliga vinterbilder. Det var riktigt roligt att jobba ihop igen!
Sen hade jag en beställning på 100 mini-cupcakes och 100 biskvier till igår. Det var svärfar som skulle ha invigning och självklart ställer man upp och bakar. Tyvärr hade jag inte tid att föreviga alla godsaker men jag hoppas de blir uppskattade!

Nästa vecka kommer jag åter igen prata radio, kanske ska jag göra påskgodis? Jag inväntar ett väldigt spännande besked och ett projekt vi arbetat med under vintern kommer förhoppningsvis börja se dagens ljus.

Så som sagt, idag blir det inget recept men väl en bild från vår hall. Hur härligt är det inte med dessa underbara påskliljor? Här har de fått bo i en kopp från Casual Living.

Ni kommer väl ihåg att vrida fram klockan en timme i natt!

0
Kommentera

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen och vad passar då bättre än att äta just våfflor till middag. Det finns ju massor av olika varianter på denna maträtt, men jag tycker nog att de helt vanliga, klassiska våfflorna är godast. Vi hade mormors hemgjorda svartvinbärssylt och grädde till. Jag gjorde piroger som vi åt innan så våfflorna blev lite av en efterrätt, äter vi bra våfflor har jag gärna keso och lingonsylt till för att de skall bli lite mera matigt.

Jag provade att ha bubbelvatten i smeten denna gång, de blev verkligen jättefrasiga. Om det var tack vare det bubblande vattnet vet jag inte, men gott blev det!

Hur äter du helst dina våfflor?

Våfflor ca 10 st:

1 dl grädde
1 dl mjölk
2 ägg
4 dl mjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
125 g smält smör
2 dl iskallt vatten (gärna bubbelvatten)

Blanda grädde, mjölk och ägg, ha mjöl, salt och bakpulver, lite i taget. Rör sist i smöret och det kalla vattnet blanda allt till en jämn smet. Grädda i våffeljärn och servera direkt!

Bild: Mr S

0
Kommentera

Nytt, nytt, nytt

 

Ingen har väl missat att inredningstidningen Lantliv lanserar sin nya mattidning, Lantliv Mat & Vin? Idag stog den där i tidningshyllan och jag kunde inte motstå frestelsen så nu ligger den på mitt vardagsrumsbord och bara väntar på att bli läst. Jag har inte ens bläddrat igenom den än men jag ser med spänning fram emot det.

Jag hoppas verkligen mycket på den här tidningen och att den kommer skänka mig massor av inspiration framöver!

 

Vilka mattidningar läser du helst?

0
Kommentera

Hemburgerbröd

 

Om lördagen bjöd på strålande sol och spirande vårkänslor, ja då bjöd söndagen på raka motsattsen. Vilken snöväder, blåst och snö i massor. Det kom säkert närmare 20 centimeter snö här i går och den enda vettiga frågan är, varför? Men idag skiner solen från en klarblå himmel och jag kan ju inte säga annat än  att det är riktigt vackert ute. Till lunchen får det nog bli en liten längre prommenad, ty hunden tycker att det var på tiden att det kom mer snö!

 

Hemma hos oss har vi dragit ner på det köpta brödet rejält, jag tycker verkligen inte att köpt bröd från mataffären är värt pengarna, då bakar jag hellre eget eller låter bli att äta helt! Så varför inte baka sitt eget hamburgerbröd? Helt fritt från otrevliga E-nummer och annat vi inte vill stoppa i oss.

Gör dubbel sats och frys in, tina dem sedan i ugnen så blir de som nybakade!

Hamburgerbröd 12 st:

25 g jäst

3 dl ljummen mjölk (37 ° C)

1 tsk salt

1 tsk socker

1 ägg

ca 7 dl vetemjöl

25 g mjukt smör

 

ägg och sesamfrön till pensling

 

Smula ner jästen i en degbunke, värm mjölken tills den är ca 37 ° C och slå den över jästen. Rör om tills all jäst har lösts upp. Blanda i salt, socker och ägg, rör väl. Tillsätt mjölet, lite i taget och ha sist i det mjuka smöret klickvis. Arbeta samman till en smdig deg. Låt jäsa i ca 60 minuter under bakduk.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda snabbt igenom den. Forma till 12 bullar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt degen jäsa under bakhandduk i ca 2 timmar. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö sesamfrön över. Grädda i 220 grader i ca 8-12 minuter.

 

Svårare än så är det inte!

 

 

Bild: Mr S

 

0
Kommentera