Tidigare i veckan blev det en såndär fullträff ni vet. Man börjar laga mat men förväntningarna är inte så höga, det är ju trots allt vardagsmat vi pratar om. Medan man lagar kan man börja ana att man är något på spåren. Det doftar fantastiskt, det ser gott ut, sen får man göra första provsmakningen och man inser att man har lyckats!
Detta blev sådär löjligt gott. Tillagningstiden var max 40 minuter och jag tycker att denna rätt även skulle passa att bjuda på en fredag eller lördagskväll. Från allra första början tänkte jag smaksätta med färsk persilja, men den var totalt slut så jag tog salladslök, timjan och citron i stället.
Börja med att hacka champinjoner och salladslök.
Lägg kycklingfilén på en skärbräda, lägg över plastfilm och börja banka med en kavel.
Stek svamp och mörad kyckling i omgångar. Salta och peppra rikligt.
Krydda kycklingen med timjan och pressa över citron. Låt ett par skivor steka med, mest för dekorations skull. Lägg i den stekta svampen och all salladslök.
Avsluta med en rejäl skvätt grädde. Detta får nu puttra ett par minuter så att grädden tjocknar något.
Timjanskyckling 4 pers:
4 kycklingfiléer
250 g salladslök
champinjoner
salt
peppar
timjan
1 citron
3 dl grädde
Skiva champinjoner och salladslöken. Möra kycklingen genom att banka på den med en kavel. Stek champinjonerna i en rejäl klick smör, stek sedan kycklingen, krydda med timjan, citron, salt och peppar. Lägg i svampen och salladslöken i stekpannan. Slå över grädden och låt detta koka samman.
Servera ris till.
bild: Linnéas Skafferi