Nu ska jag snart börja laga lite mat. Jag har ju ätit ute i en hel vecka nu och de senaste dagarna har jag riktigt längtat efter hemlagad mat.
EN riktigt trevlig lördag önskar jag Er!
Nu ska jag snart börja laga lite mat. Jag har ju ätit ute i en hel vecka nu och de senaste dagarna har jag riktigt längtat efter hemlagad mat.
EN riktigt trevlig lördag önskar jag Er!
Detta bev ju faktiskt också en väldigt sommrig efterrätt, men vi kan behöva piggas upp lite i höstrusket!
Jordgubbssås 4 port:
1 l jordgubbar
1 tsk riven ingefära
2 msk socker
Lägg jordgubbarna i en kastrull, mosa dem lite lätt. Det får gärna vara bitar kvar i såsen. Finriv ingefäran och ha i den tillsammans med lite socker. Låt allt koka upp. Servera till gräddig vaniljglass.
(Eget collage. Skålen hittar ni hos grrengate.dk)
Nu är det verkligen höst på riktigt! Här har vi ynka 10 plusgrader ute och det käns riktigt kyligt. För en månad sedan, ja då var det andra tider. Det var fortfarande sommar och inte behövde man ha vantar och jacka på sig när man skulle vara utomhus!. Men i helgen ska vi ut en sista gång till stugan och göra klart allt inför vintern, tur att vi har kakelugnar och vedspisen att elda i! Det blir riktigt gosigt och varmt inne vill jag lova. Kvällen bjuder på hemgjord pizza, vin och trevligt sällskap. Kan det bli mycket bättre än så? Troligen inte.
I somrras gjorde jag denna härliga blåbärspaj, underbart god när den är halvljummen och med en klick krämig vaniljglass!
Trevlig helg önskar jag Er alla, nu far vi ut på landet en liten stund!
’
Igår när jag kom hem hade Sebastian gjord denna delikata pastarätt. Genom att använda smaksatt creme fraiche så behöver man knapt tänka på kryddnigen, det är bara att gojsa ihop allting. Perfekt mat att göra en halvgrå onsdagskväll när orken och energin ej ligger på topp!
Pasta med tomat och basilikasås 3 port:
1 fp bacon
1 burk creme fraiche Tomat & Basilika
3 msk matlagningsgrädde
1 röd paprika
cayennepeppar
salt & peppar
3 port fullkornspasta
Skär bacon i mindre bitar och stek dem i en het panna. Låt fettet rinna av på hushålspapper. Lägg tillbaka i pannan, ha i fraichen, grädde, cayennepeppar, hackad paprika, salt och peppar. Låt allting koka upp snabbt, tag sedan av pannan från den varma plattan. Rör i den kokta pastan. Servera genast med lite god sallad till.
Foto: Linneas Skafferi