ANNONS

Lördag

Så, nu är jag tillbaka igen. Ni undrar säkert över varför det varit så tyst här hela veckan. Det är nämligen så att jag fått ett nytt arbete så jag har varit borta hela veckan. Men helgen spenderas hemma och här är det den årliga höstmarknaden. En av anledningarna till att jag brukar gå ner på stan då, är för att få köpa de brända mandlarna. Det är ju bara för gott! Egentligen är det ju inget speciellt med dem, men endå är de så goda!

Nu ska jag snart börja laga lite mat. Jag har ju ätit ute i en hel vecka nu och de senaste dagarna har jag riktigt längtat efter hemlagad mat.

EN riktigt trevlig lördag önskar jag Er!

0
Kommentera
ANNONS

redskap

För några månader sedan startades kockredskap.se. En sida där du hittar allt ifrån äggklockor till brödknivar och potatisskalare. En komplett redskapssida med allt du behöver i köket alltså! Inom en snar framtid kommer ni kunna ta del utav ett bra erbjudande hos kockredskap.se, exklusivt för er läsre här på Linneas Skafferi. Men innan vi presenterar detta erbjudande rekomenderar jag er verkligen att kika in hos dem och kolla på alla härliga redskap.

0
Kommentera
ANNONS

Jordgubbssås

Efter att ha kikat igenom vad som fanns i frysen ute i stugan hittade jag ett paket med vaniljglass och lite frysta jordgubbar. Detta fick fungera som efterrätt. Jordgubbarna gjorde jag en enkel sås utav som fick smak av lite färsk ingefära.  Den varma såsen i kontrast till dem iskalla glassen blev en hitt! Desserter  behöver inte vara krångliga och tidskrävande. Ibland är det enkla det absolut bästa!

Detta bev ju faktiskt också en väldigt sommrig efterrätt, men vi kan behöva piggas upp lite i höstrusket!

Jordgubbssås 4 port:

1 l jordgubbar
1 tsk riven ingefära
2 msk socker

Lägg jordgubbarna i en kastrull, mosa dem lite lätt. Det får gärna vara bitar kvar i såsen. Finriv ingefäran och ha i den tillsammans med lite socker. Låt allt koka upp. Servera till gräddig vaniljglass.

(Eget collage. Skålen hittar ni hos grrengate.dk)
1
Kommentera
ANNONS

Det var en gång…

Nu är det verkligen höst på riktigt! Här har vi ynka 10 plusgrader ute och det käns riktigt kyligt. För en månad sedan, ja då var det andra tider. Det var fortfarande sommar och inte behövde man ha vantar och jacka på sig när man skulle vara utomhus!. Men i helgen ska vi ut en sista gång till stugan och göra klart allt inför vintern, tur att vi har kakelugnar och vedspisen att elda i! Det blir riktigt gosigt och varmt inne vill jag lova. Kvällen bjuder på hemgjord pizza, vin och trevligt sällskap. Kan det bli mycket bättre än så? Troligen inte.

I somrras gjorde jag denna härliga blåbärspaj, underbart god när den är halvljummen och med en klick krämig vaniljglass!

Trevlig helg önskar jag Er alla, nu far vi ut på landet en liten stund!

0
Kommentera
ANNONS

Pasta med tomat & basilika


Igår när jag kom hem hade Sebastian gjord denna delikata pastarätt. Genom att använda smaksatt creme fraiche så behöver man knapt tänka på kryddnigen, det är bara att gojsa ihop allting. Perfekt mat att göra en halvgrå onsdagskväll när orken och energin ej ligger på topp!

Pasta med tomat och basilikasås 3 port:

1 fp bacon
1 burk creme fraiche Tomat & Basilika
3 msk matlagningsgrädde
1 röd paprika
cayennepeppar
salt & peppar

3 port fullkornspasta

Skär bacon i mindre bitar och stek dem i en het panna. Låt fettet rinna av på hushålspapper. Lägg tillbaka i pannan, ha i fraichen, grädde, cayennepeppar, hackad paprika, salt och peppar. Låt allting koka upp snabbt, tag sedan av pannan från den varma plattan. Rör i den kokta pastan. Servera genast med lite god sallad till.

Foto: Linneas Skafferi

0
Kommentera