ANNONS

Prosit!

image391

Ja, hur spenderar du denna dag? Den allra första på år 2008?
Själv ligger jag djupt nedbäddad under två tjocka duntäcken med dunsockorna på! Förkylningen som jag kände var på g i helgen bröt ut ordentligt inatt, så i morse såg jag ut som Rudolf med röda mulen efter allt snytande!
 På alla bloggar skrivs det om hur det gångna året varit och hur underbart organiserat det nya ska bli. Själv ligger jag och planerar hur jag på lättaste viset skall frambringa någon form av ork till att förflytta mig från sängen till soffan.
Turligt nog övertalade Sebastian mig sist när vi handlade att ta båda tidningarna jag stod och tummade på, så jag har läst mattidningar hela eftermidagen. Inte för att jag känner någon form av hunger, har fått i mig lite apelsinjuice, nässpray och ostmedicin idag.  Men en liten fågel viskade något om pizza i mitt öra och en liten bit kanske går ned..

Snart har Linnéas Skafferi funnits i ett år och jag blir alldelens varm innuti av alla goa komentarer (och det är inte på grund av febern!)  Jag hoppas att ni som läser bloggen kan plocka de gobitar som just ni gillar och förhoppningsvis, ha lite nytta av dem!
Men nu ska jag ta med mig alla täcken och kuddar för en djupdykning i soffan där det antingen bjuds på filmvisning eller några avsnitt av Hemma Hos Jamie säsong 1 som jag har på dvd.



(eget collage med bilder från tidningsbutiken.se och jamieoliver.com)

0
Kommentera
ANNONS

Nytt år!

image390

Så var det då nyårsafton åter igen. Förra året for jag och Sebastian runt som galningar hela dagen för att hinna med att städa, duka och laga maten tills det skulle komma över vänner på kvällen. I år tar vi det betydligt lugnare! Dels börjar jag bli tokförkyld så det finns inte allt för mycket ork, sedan skall jag ju arbeta i natt så då drar jag automatiskt ner på tempot. Men jag ska iallafall göra middag och dessert till oss. Sedan har jag som vanligt lovat att göra chokladmousse till lillasyster och hennes kompisar.
Årets nyårsmiddag är en gammal goding som mycket passande heter nyårsgryta. Många av sakerna som är i grytan är jag inte speciellt förtjust i men de måste liksom vara där för att få rätt smak på grytan.
Detta recept har jag fått från min mor och jag har ingen aning om hur många peroner den räcker åt. lagom skulle jag tro…

Nyårsgryta:
fläskfilé
2 st kabanoser
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
1 msk mjöl
1 burk syltlök
1 burk oliver
1 röd paprika
1 dl cornicorns (små gurkor på burk)
4-5 dl gräde

Skiva fläskfilen och bryn den. Slanta korven och stek även på den en stund, krydda. Ha i mjölet i grytan, rör ut klumparna och slå sedan över grädden. Strimla paprikan och ha i dem tillsammans med filen, korv, oliver, avrunna syltlökar och gurkorna. Låt detta koka upp. Smaksätt sedan med spat från syltlökarna.

Servera med ris och en god sallad.

0
Kommentera
ANNONS

Hela vägen från Amerikat!

image389

När vi var i USA så besökte vi självklart Macys. Jag botaniserade genom diverse ursnygga skor och väskor på nedervåningen, sedan tog jag rulltrappan upp där man möts av skyltar om Marthas egna "lilla" hörna. Självfallet bara måste jag ju köpa med mig något hem, men med tanke på hur mycket vi redan hade shoppat fick de inte ta allt för stor plats i väskorna. Jag vred på de flesta pryttlar och efter ett tag började jag bli lite smått deseprat! Skulle jag verkligen inte hitta något som var rimligt i storek!?
Så såg jag dem. Måttsattserna! Perfekt! 20 dollar för en amerikansk måttsatts (som jag faktiskt behövde!) Om man vänder på dem och tittar riktigt noga står det till och med Martha Stewart på dem! De ni! Nu hänger de så tjusigt vid köksbänken och används faktisk flitigt!

(eget collage med bild från maycs.com)

0
Kommentera
ANNONS

Gott till nyår

image388

Julhelgen är nu över och vips skall allt rött bytas ut mot silver och guld. Själv kommer jag inte fira det nya året speciellt hårt då jag skall jobba hela natten, men hade jag haft en nyårsbjudning hemma hade jag med största sanorlikhet gjort dessa! Egentligen är det ett julgodis som jag har piffat upp lite.. Till jul bakade jag en omgång och de är försvinnande goda. Perfekt att bjuda runt på till tolvslaget! En stor fördel är att de inte smälter i rumstemperatur och att de är barnsligt lättgjorda!

Grundreceptet har jag hittat hos recepten.se där även bilden kommer ifrån, men som vanligt har jag gjort om receptet en gnutta..

Linnéas kokosgodis:

50 g margarin
1 dl ljus sirap
½ dl socker
2½ dl grädde
200 g kokos
drygt en kork rom

200 g choklad
några droppar olja

Gör så här:
 
Blanda samman margarin, sirap, socker, grädde och rom i en tjockbottnad kastrull. Låt detta koka ihop under ca 5 minuter. Vänd sedan i en påse kokos. Bred ut massan på ett bakplåtspapper och låt stå svalt i några timmar. Skär sedan den i fyrkantiga bitar.
Smält choklad i vattenbad och tillsät några droppar olja. Doppa kokosrutorna och låt stelna ytterliggare en stund på bakplåtspapper.

0
Kommentera
ANNONS

En god bok

image387

Nu har jag setat och uppdaterat mig på alla bloggar jag regelbundet läser. Det verkar som de flesta har tagit det lugnt med bloggandet nu under julhelgen vilket jag tycker är skönt! Själv ska jag nu göra mig en god kopp te, leta reda på lite julgodis och sedan krypa upp i soffhörnet och läsa en av Nora Roberts böcker. Den ni ser på bilden har jag precis avslutat och skall nu ge mig i kast med en ny. I sommras fastnade jag helt för denna författarinna som skriver om kärlek och strorslagna miljöer. Allt ihopslaget i ett litet paket som passar mig perfekt! I höstas visades  några av henns böcker som filmer på kanal 5 om jag inte mins helt fel. Men jag lyckades inte se en enda! Men oftast så är ju böckerna mycket bättre än fimversionen.
 Favoritböckerna är hitils triologin om de tre syskonen Gallagher som driver familjens pub på Irland.

0
Kommentera