ANNONS

Biffigt

image439
biff med lök är riktigt äckligt!

Nej inte då! Biff som kan vara så gott, om man nu inte råkat göra skosula av det hela. För skosulor smakar aldrig bra! I helgen bjöd vi på biff med lök och klyftpotatis här hemma och det blev mumsegott! Jag är ingen stor anhängare av rött kött och vill gärna ha det very well done, men den långa tiden köttet då får ligga i stekpannan kan lätt resultera i skoinläggsliknade smak och utseende. För att undvika detta fenomen lät jag de färdigstekta biffarna (ca 3-4 min/sida) koka ett gäng minuter. Vätskan fick reducera och du har en perfekt grund till såsen!

Biff med lök:

biff (1-2 st per person)
2 lökar, gul eller röd
2 vitlöksklyftor
salt
peppar
smör

ca 5 dl vatten
2 msk rödvinsbuljong
balsamvinäger
soya
salt
peppar
en nypa socker

Låt köttet ligga framme i rumstemperatur ca 30 minuter innan det skall tillagas. Ge biffarna en omgång med kaveln så de blir möra och fina, klappa in salt och peppar. Stek i en klick smör på hög värme, ca 3-4 min på varje sida, när alla biffarna är färdigstekta, lägg tillbaka dem i pannan och slå över vattnet och låt det hela koka upp under lock. Koka i ca 10-15 minuter. Ta ur biffarna och låt vätskan koka ned till ca hälften. Smaksätt med rödvinsbuljong, balsamvinäger, soya och kryddor. Red ev av med lite mjöl och grädde men det går även bra att ha det som en skysås. Medans såsen reduceras, dela lök och vitlök, strimla den. Stek i en klick smör tills den är gyllene.
Servera med ugnsbakad potatis och en smarrig sallad!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Sophie
16 år sedan

Måste bara berömma dig för din trevliga blogg! Har inte hittat hit tidigare, med detta besök var inte det sista!:)

Mvh Sophie♥
http://www.sophisticatedsophie.se

Nästa inlägg

Morgonstund..

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x