Ooooo oo o, dessa hade jag nästan helt glömt bort!! Det som var så attans gott! Fetaostfyllda färsspett. Jag valde att krydda dem med basilika men det passar nog lika bra med timjan, oregano eller någon annan god krydda. Det var lite kladdigt att forma dessa innan jag kom på hur jag skulle göra och tills snittsen infann sig, men sen gick det fint! Först tänkte jag trä upp tärnad fetaost på spett och forma färsen runt. Men det gick inte alls..
Vi serverade potatis till och det blev sannerligen pricken över i!
ca 500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
½ dl ströbröd
basilika
salt & peppar
½ fp fetaost
träspett
Gör så här:
Skala och finhacka löken, blanda den tillsammans med färs, ägg och ströbröd. Ha i ordentligt med hackad (eller fryst) basilika, salta och peppra.
Forma färsen till platta rundlar, mosa fetaosten och fördela den på färsrundlarna. Vik in kanterna mot mitten och forma färsen till korvliknande stumpar!? Trä ett spett igenom varje och lägg dem på en plåt. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
Servera med ugnspotatis, sallad och tzatsiki.