
Ibland kan man undra, för har man bara tagit en endaste liten bit ja då är det helt omöjligt att sluta äta. Iallafall enligt min mening. Därför är det en strorfavorit att ha i bakning! Jag brukar försöka att alltid ha någon form av choklad hemma om det börjar rycka i baknerverna. För det mesta gömmer jag chokladen så långt in i skafferiet det bara går. Annars äts den upp fortare än kvickt!
I veckan bakade jag iallafall en form av brownies på jobbet. De blev i allra högsta grad uppskattade! Jag använde ett recept ur Sju sorters kakor som grund, men ändrade om lite. Som vanligt kan jag inte följa ett recept, det är för mig helt omöjligt. Jag bara måste göra om dem, även om de fungerar finfint som de är. Hursom så blev de goda.. Mycket goda! Jag använde noblesse som smaksättning, men det går nog bra med vilken choklad som helst! Ta din absoluta favorit!
Linnéas brownies:
200 g smör
2 dl kakao
6 ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
valfri choklad
Smält smöret och blande det tillsammans med kakaon i en bunke. Rör tills smeten är helt fri från klumpar.
Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Blanda samman det med chokladblandningen. Ha i mjölet och bakpulvret. Rör samman till en smidig smet.
Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka chokladen och strössla över kakan. ( Det går även bra att använda vanlig blockchoklad, smält den då och pensla på den färdiggräddade kakan!)
Grädda i 150 grader tills kakan är färdig, ca 40 minuter.
Skär den färdiga kakan i bitar med en vass kniv!
(Använder du en mindre form går det utmärkt att halvera receptet!)