ANNONS

Kycklingbiffar

/
kycklinfbiffar-6

Sebastian Niemi-Carlsson


Är det hos er som hos oss, det finns alltid en påse med kyckling i frysen och varje vecka serveras det minst en middag bestående av denna råvara? Här hemma äts det ibland kyckling både på längden och tvären, favoriten alla gånger är den hela, färska kycklingen som grillas i ugnen. Gott och billigt men det kräver dock lite planering. Idag gjorde jag kycklingfärs av den förpackning med innanlårfiléer som låg i frysen. Det är en del på kycklingen som här i Sverige är lite bortglömd vilket är riktigt synd då den är betydligt billigare än bröstfilén och faktiskt även godare då den inte är lika torr.
Nu kanske ni tycker det låter himla krångligt med kycklingfärs, men det är faktiskt inte svårare än ta fram matberedaren, lägga i kycklingen och snabbt hacka sönder allt med knivarna. Sen blandade jag i av vad huset hade att erbjuda däribland en rejäl klick färskost med vitlök och örter. Det gjorde dock att färsen blev ganska lös och jag fick tänka om då jag först planerat att göra kycklingbollar. Men inget ont som inte har något gott med sig, färsen klickades i den heta stekpannan. Inget kladd och ruskigt fort gick det.
Kycklingbiffar med enkel salsa:
ca 500 g kyckling
1 knippe färsk timjan
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 ägg
100 g färskost med vitlök och örter
salt & peppar
Lägg kycklingen i matberedaren, pulsera tills kycklingen är finfördelad. Ha i timjan, skalad lök och vitlök. Fortsätt att pulsera till allt blir en jämn massa. Tillsätt färskost, ägg, salt och peppar.
Hetta upp en stekpanna och ha i en matsked smör, klicka sedan i kycklingfärsen. Stek på medelvärme tills de är helt genomklara.
Salsa:
2 stora tomater
1 röd paprika
1/2 röd lök
olivolja
vitvinsvinäger
salt &  peppar
Finhacka tomat, paprika och lök. Häll över olja och vinäger, smaksätt med salt och peppar. Låt stå minst 20 minuter.
Vilket är ditt favoritrecept när det kommer till kyckling?
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

177

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00