En längtan


Här har inte mycket hänt sen sist. Den älskade lilla sonen drog på sig en rejäl förkylning under veckan och igår övergick den i en alla tiders magsjuka. Och alla ni som har haft småbarn vet nog hur det är att ha en 6 månaders bebis som inte är på topp. Jag har inte fått något gjort på hela veckan, ja förutom att tvätta alla nerspydda kläder då.. Så köksverksamheten, den har varit låg.
Däremot har jag hunnit med att tänka på den stundande sommaren och planerna på min köksträdgård. Jag har redan kommit en bra bit i utformningen, även om vi under våren kommer att få gräva upp halva trädgården då vår gräsmatta mer liknar en puckelpist just nu än något annat.
Köksträdgården kommer att byggas upp på en grusad bädd där jag placerar ut pallkragar. Det skall vara så lättskött som möjligt, för att rensa ogräs hör utan tvekan till de tråkigare sakerna att göra här i livet!
För två år sedan var jag superduktig och försådde en hel massa saker. Sen jobbade jag lite mycket ett par dagar där när vårsolen var sådär olidligt stark och alla mina ansträngningar var förgäves. Allt som grott och var så fullt av liv var stendött.  I år tänkte jag faktiskt satsa på sådant som jag kan pilla ner direkt i jorden. Jag inser att jag har en betydligt större chans att lyckas med mitt egna ”från jord till bord” då. Och för att inte behöva stå utan sådant som t ex tomater tänker jag köpa ett par plantor av en lokal odlare som alltid får fram så fina exemplar.
Exakt vad som åker ner i jorden har jag inte riktigt bestämt än, jag ska nog kolla igenom lite bloggar och trädgårdstidningar innan jag bestämt mig helt. Om det kan vara av intresse kan jag kanske föreviga uppbyggnaden av den lilla köksträdgården och berätta om det här?
Brukar du odla egna grönsaker och örter? Och har du några sorter du inte kan vara utan?

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
HemkäraHanna
12 år sedan

Det du visar på bilden går ej att vara utan.
Att gå ut och knipsa Basilika och andra örter till maten, det är bäst.
Nu längtar jag!

Matilda
12 år sedan

Jag hade förra sommaren många sorters örter som jag planterat, men det kanske var lite för många sorter. Alla kom inte till användning så mycket.
Men något jag inte kan klara mig utan är persilja. Det är min favorit och äter den bara som sådan. Sen är också basilika och dill bra att ha, örter som går åt.

Terese
12 år sedan

Ja, jag vill gärna se din köksträdgård här!

Sanna
12 år sedan

Sockerärtor och olika sorters sallad är något jag inte alls kan vara utan. Sen vill jag absolut ha tomat, rosmarin, timjan, oregano, bondbönor, lök, rädisor, palsternacka osv…..

Dessi at [Home and desire]
12 år sedan

Hade planer att påbörja vår köksträdgård under påsk förra året. Tänkte att det var ett bra tidsfördriv som höggravid. Dock fick sonen för sig att komma ut två veckor innan, på skärtorsdagen. Så det blev inget av…

Jessica
12 år sedan

Jag har en stor köksträdgård och ambitioner på att testa massa spännande saker, med med två små barn har jag än så länge fått anpassa mig och odla de lite mer lättskötta sakerna. Kryddlandet är prio, men jag brukar också odla potatis, sallad, morötter, ärtor och succini. Men som sagt, om några år så blir det mer växtlighet! 🙂

Linda
12 år sedan

Förra sommaren odlade jag zucchini för första gången och det var ju hur kul som helst. Det växte så det knakade och vi åt zucchini på längden och tvären. Det blir en favorit i repris till sommaren!!
//Linda

AllCookedUp
Svara på  Linda
12 år sedan

Håller med, verkligen superlätt! Gjorde också det första gången förra sommaren och fick mer än vi kunde använda 🙂 Då är det kul!

Agneta
12 år sedan

Prövade en ny mynta i kakor denna sommaren. Chockladmynta istället för grönmynta. Den har en helt underbar doft och är värd att pröva.

Camilla
12 år sedan

Att skörda sin egen potatis är kul. Det blir så matigt!
Något annat som jag kommit på de senaste åren är att odla grönkål. Det tar sig utan problem och går fortfarande att skörda. Det går att skörda ända fram till mars. Det blir vackra gröna små träd som sticker upp i den vita snön. snyggt och gott.
Av grönkålen gör jag oftast en sallad där jag blandar grönkålen med honung, vinäger, olja, lite vatten, salt, russin och äpple. Smaskigt!

Petra
12 år sedan

Hej Linnea! Jag fick din bok Gott att ge bort i födelsedagspresent idag! Wow vilka bilder och fina tips! Duktiga du! Fortsatt lycka till. Mvh Petra

Marcela
12 år sedan

Hejsan.
Jag är sugen på att odla lite kryddor och örter, har du några bra tips och sådär nu när jag bara bor i en lägenhet med en liten balkong? 🙂

Phonetastic UF
12 år sedan

Hejsan kära bloggare! Är du sugen på en mobilväska? Eller vill du ge bort en som gåva? Besök gärna vår blogg! Vi är 4 tjejer på gymnasiet som driver ett UF-företag under ett år! Kika gärna in för mer information!
http://phonetastic.blogg.se
Ha en bra dag!

Lena
12 år sedan

Varje år blir det chili och små tomater som planteras! I år slog vi även till med smultron och lite flitiga lisor som ska få pryda balkongen i sommar 🙂

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2012/01/en-langtan-2/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Find More Informations here: http://www.linneasskafferi.se/2012/01/en-langtan-2/ […]

trackback
8 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]just beneath, are quite a few absolutely not related web pages to ours, nevertheless, they are certainly really worth going over[…]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] There you will find 78701 more Infos: http://www.linneasskafferi.se/2012/01/en-langtan-2/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More: http://www.linneasskafferi.se/2012/01/en-langtan-2/ […]

trackback
8 år sedan

xcn5bsn5bvtb7sdn5cnvbttecc
[…]that could be the end of this report. Here you’ll discover some websites that we feel you’ll appreciate, just click the hyperlinks over[…]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2012/01/en-langtan-2/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2012/01/en-langtan-2/ […]

trackback
8 år sedan

Title
[…]Here is a good Weblog You may Uncover Intriguing that we Encourage You[…]

Kladdkaka1 copy

Nästa inlägg

Cheesecake-kladdkaka

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x