ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mexikansk gryta i crock-pot

/

Idag har min crock-pot fått laga middag. Så himla smidigt! I med alla ingredienser och sju timmar senare är middagen klar. Är man lite stressad kan man utan problem göra i ordning den här grytan kvällen innan, ställa in i kylen och sen köra igång på morgonen. När man sedan kommer hem efter arbetet är middagen klar. Hur bra som helst.

Jag gjorde en vegetarisk variant, självklart kan man ha i köttfärs eller varför lite finstrimlad kyckling. Maten gick hem hos alla i familjen, från minsta på 7 månader till äldsta på lite drygt 30 år. Och jag kan tänka mig att de som får äta resterna till lunch i morgon får en ännu godare gryta. För som vanligt brukar de ju smaka bättre när de stått till sig en dag eller så.
Nästa gång skall jag göra dubbel omgång och frysa in, perfekt att ta fram när man inte orkar eller hinner laga mat! Och till sommaren, när det förhoppningsvis finns ett grönsaksland med massor av färsk bladpersilja, då ska jag ha i ett stort knippe med det också!

Eftersom jag vet att Sebastian inte är någon storälskare av avocado så valde jag att göra en avocadokräm istället för guacamole. Lätt som en plätt, bara att mixa ihop avocado, vitlök, limesaft, spiskummin, salt, lite olivolja och sen i med ett par klickar creme fraiche. Blir det något över är det gott att dippa grönsaker eller tortillachips i det.

Mexikansk gryta i crock-pot:
2 stora gula lökor
2 vitlöksklyftor
2 fp svarta bönor
1 fp passerade tomater
1 burk salsa
250 g majs
2 1/4 dl quinoa
2 1/4 dl buljong (jag använde lantbuljongpulver+vatten)
2-3 msk spiskummin
saft från 2 lime

ca 3 dl vällagrad ost

Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg lök, vitlök, svarta bönor, passerade tomater, salsa, majs, quinoa, buljong, spiskummin och limesaft i crock potten. Rör om väl. Sätt  den på låg och timern på 7 timmar. Jag hade över osten när det var cirka två timmar kvar, men man kan säkert ha i den från början också.
Eftersom min 7-månaders också åt av det här uteslöt jag salt, vi saltade lite lätt efteråt, men osten gav ganska mycket sälta.

Har man ingen crock pot går det lika bra att göra den i en gryta på spisen eller i ugnen!

bild:Linnéa Seidel

156
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00