ANNONS
Integritet på Tailsweep

Bovetevåfflor

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Våfflor och pannkakor, det är sådant som jag har en liten hatkärlek till. För visst, det ÄR gott, om man får ha ett lass grädde och en rejäl klick sylt på. Men det kan man ju inte äta till mat. I alla fall inte om man vill känna sig mätt längre än 60 minuter. Jag tycker det känns lite mer som efterrätt än huvudrätt faktiskt.
Fast nu är det så, att jag har en liten kille här hemma som älskar våfflor och pannkakor. När vi är hos min mormor och hon har stekt pannkakor kan han äta 5 stycken! Hur det får plats i den där lilla taniga snart 4-årskroppen är för mig en gåta. Men utan att knorra äter han och vill ha mer.

Så sist jag gjorde våfflor här hemma blev det bovetevåfflor. Jag tycker de har en betydligt mer matigare känsla och det känns som om man blir mätt fortare än de traditionella med vetemjöl. Fördelen när man använder bovetemjöl är ju att det är glutenfritt, jag använde även havremjölk istället för vanlig mjölk. Så dessa våfflor blev både mjölk-och glutenfria!


Sylt är något vi sällan äter här hemma, därför brukar jag göra chiasylt/fruktpuré istället. Enkelt, gott och sockerfritt!

Bovetevåfflor:

2 dl havremjölk
4 dl bovetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl iskallt vatten

smör till stekning

Blanda havremjölken med allt bovetemjöl och bakpulver, tillsätt äggen, ett i taget. Ha sist i det iskalla vattnet. Rör till en jämn smet. Smöra våffeljärnet mellan varje omgång. Lägg våfflorna på ett galler istället för att stapla dem på en tallrik. På detta viset håller de sig frasiga och goda! Jag serverade chiasylt, grädde och kokosflingor till mina våfflor.

En burk chiasylt/fruktpuré:
200 g hallon
2 bananer
1 tsk vaniljpulver
3 msk chiafrön
Mixa hallon, banan, vaniljpulver och chiafrön med en stavmixer direkt i en glasburk, låt stå i kylen över natten. Ha på våfflorna, till filen eller på gröten!

Bild:Linnéa Seidel

178
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00