Frukt och mandelchokladbitar

julgodis-choklad
 

God dag i blåsten! Här blåser det så man tror takpannorna skall flyga av taket när som helst!
Idag bjuder jag på ett superenkelt julgodisrecept. Jag har faktiskt gjort dessa i min Crock-Pot! Jag tog lite av vad som fanns hemma och sen i med massa choklad! Och det blev riktigt, riktigt gott. Jag blandade lika delar tranbär, russin, pumpakärnor, kokosflingor och mandlar. Det påminde nästan lite om den klassiska frukt och mandel-chokladkakan, fast godare. Tranbären blev lite sega, nötterna och pumpakärnorna krispiga och så den goda chokladen som täckte allt. Enkelt och riktigt gott!

Vill man inte göra den i en Crock-Pot går det ju precis lika bra att smälta chokladen i ett vattenbad och blanda i alla ingredienser. Men jag tyckte det var väldigt smidigt att låta Crock.Potten göra jobbet utan att jag behövde passa medan jag gjorde annat i köket.

Frukt och mandelchokladbitar:

1 1/2 dl tranbär
1 1/2 dl russin
1 1/2 dl kokosflingor
1 1/2 dl pumpakärnor
1 1/2 dl mandel
200 g mjölkchoklad
200 g mörk choklad

Hacka mandeln och skär chokladen i mindre bitar. Lägg allt i crock-potten, ställ den på låg och en timme på timern. När en timme gått, lyft på locket och rör om. Har all choklad smält är det bara att klicka ut chokladsmeten med hjälp av två skedar på ett bakplåtspapper. Ställ svalt och låt stelna. Förvara i en burk med tätslutande lock i kylen.

Det blev ganska många, så om man vill är det bara att halvera receptet.
Superenkelt och jättegott!

bild:Sebastian Niemi-Carlsson

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jul dukning 3

Nästa inlägg

Dukning till jul

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x