Müsli

müsli-2
 

Något som inte kommer innanför dörren här hemma är sötade frukostflingor. Där kan man snacka om onödigt socker! Men det är ju gott att ha något lite knaprigt och lite, lite sött i syrlig yoghurt. Då är det ju himla bra att göra egen müsli. Du vet precis vad du har i den, sötar den så mycket du vill och släpar inte hem dyr köpemüsli som mest innehåller tråkiga havregryn.

Jag har gjort åtskilliga varianter på müsli, med gryn, nötter, frön och torkad frukt. Men idag gjorde jag bara en enkel bas. Utan massa krusiduller Så kan man variera och själv välja vad mer man vill ha i sin yoghurt/mjölk när man sedan äter.
Sen, om jag ska vara helt ärlig så är chansen att jag går och småäter ur den där müsliburken väldigt mycket större om jag har massa smaskiga saker i den. Nu är det en enkel müsli, som smakar smaskens i filen, men inte är så himla kul att äta rätt upp och ner.

müsli

Jag smaksatte min müsli med kakao, det blir himla gott tycker jag. Andra goda smakvarianter att ha i är kaffe, kanel/ingefära, kardemumma eller varför inte lite lingon eller blåbärspulver?

Linnéas frukostmüsli:

3 dl dinkelflingor
3 dl havregryn
3 msk kakao
2 dl riven kokos
1 msk flytande honung
ca 3/4 dl vatten

Blanda dinkelflingor, havregryn, kakao och kokos i en bunke. Rör ut honungen i vattnet och blanda i det. Rör om väl så alla gryn blir lite fuktiga.
Ha ut på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i ugnen i cirka 30 minuter i 150°C. Rör om då och då. Müslin ska vara helt torr, men inte bli bränd. Låt svalna helt på plåten och ha sedan upp i en burk med lock.

bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Marie
8 år sedan

Det ser väldigt gott ut!

trackback
7 år sedan

[…] En annan lite enklare variant på müsli hittar ni här. […]

Linssoppa 3

Nästa inlägg

Linssoppa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x