ANNONS

Nice cream

/
nice cream

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Kan man göra glass utan glassmaskin, utan socker, utan ägg och grädde men ändå få en glass som är helt galet god? Japp! Det kan man. Allt du behöver är frusna bananer, lite mer fryst frukt eller bär och en matberedare. Och den här sortens glass har till och med fått det fina namnet nice cream. Tjusigt va!?

Variationerna här är ju princip lika stora som när du gör vanlig glass. Du har en bra bas, som i det här fallet är frysta bananer. Det ger en härligt krämig, glassig konsistens. Sedan tillsätter man de frukter eller bär man gillar bäst. Jag har gjort med fryst mango någon gång. Dra mig baklänges så gott det blev! Men idag plockade jag fram några solmogna jordgubbar från sommaren 2015 som jag plockat själv. Tillsammans med lite vaniljpulver blev det en härlig jordgubbsglass som bara skrek sommar och sol. Men den fungerar självklart lika fint att äta så här en solig dag i februari! Jag toppade glassen med lite rostade kokosflingor.

Jordgubbs-nice cream:

2 frysta bananer skurna i bitar
200 g frysta jordgubbar
1/2 tsk vaniljpulver

Låt jordgubbarna tina något. Lägg sedan bananer, jordgubbar och vaniljpulver i en matberedare. Mixa tills allt blir en slät, krämig glass. Ha upp i fina skålar och strössla kokosflingor över.

Ät som lyxigt mellis eller varför inte istället för fredagsgodis?

Glassen är godast att äta direkt när den är nygjord. Men får du över går det bra att frysa in, låta glassen tina något och sedan köra den en sväng till i matberedaren innan du skall servera den igen.

Känner man för mer ”nyttig glass” kan man kika in de här melon-isglassarna jag gjorde till Axels 4-årskalas i somras. Eller varför inte en frozen yoghurt med mango och hallon?

Om du får välja, vilken är din favoritsmak på glass?

bild:Linnéa Seidel

7
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00