Veckans mat

rödbetssallad-2 (1)
 
Söndag förmiddag är här igen och det är dags för en ny matplanering. Jag tycker det är så himla kul att leta bland mina recept och nyupptäcka gamla favoriter!
Den här rivna rödbetssalladen med äpple brukar min syster Sara göra. Den passar himla bra till kyckling, köttfärsbiffar eller som en del på en buffé. En riktig favorit!
 
lasagne-1
Lasagne är ju den ultimata maten att göra extra mycket av så det räcker till ett gäng matlådor. Har man bara ett bra grundrecept kan man ju variera i det oändliga. I den här lasagnen har jag haft i massa kryddor, svamp och balsamvinäger. Hur gott som helst!
torsmedpesto
 
Torskrygg i ugn med pesto fungerar lika bra en onsdag som en lördagskväll. Gör en matig sallad och en enkel sås på turkisk yoghurt och pesto att servera till.
svampbacon-4
 
Här är en pastarätt jag gjorde 2010. Nästan sex år sedan, galet så fort tiden går! För att göra receptet lite mer 2016 kan man ju byta ut den vanliga pastan mot någon slags bönpasta, eller så kör man på helt vanlig hederlig pasta! Receptet är lagom till två personer, eftersom vi då inte var fler i hushållet. Men det går med fördel att dubbla. Just i februari är det ju inte riktigt säsong för trattkantareller, men det går med vilken svamp man får tag på.
santamaria-kycklingKryddiga kycklingklubbor, alltså dom här är så goda! Kryddade med en marockans krydda som heter Ras el Hanout. Massor med smak, men inte starka. En klar favorit!
cupcakes
 
Alltså, jag vet inte när jag bakade cupcakes sist! Var flera, flera år sedan. Dom chokladstinna bakverken har en härlig smak av både kaffe och Bailey´s och till det en härlig forsling, även den smaksatt med Bailey´s. Mums, mums! Så fint slut på veckan!
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
8 år sedan

Tackar för veckans mattips!! Kram Kate

sofia
8 år sedan

Hej! Vi är en liten familj som lever under hot och våld. Vi flyr just nu inom Sveriges gränser var dag för att slippa misshandel och hot. Men vi har ett problem, myndigheterna blundar för vår situation. Vi får klara oss själva. Vi har blivit spottade på och personerna som utsätter oss för detta hittar oss varje gång. Jag har en dotter på 7 år och är nu gravid i vecka 16. Jag ber er om hjälp. Snälla sprid vår historia. Hjälp oss att tvinga myndigheterna att reagera och agera genom att vi är många som pratar om det. Snälla rödda oss!
http://hjlpenfrndden.blogg.se/2016/february/hjalp.html
Och nej, det är absolut inget virus. Vill man inte använda länken så gå gärna in på blogg.se och sök efter: hjlpenfrndden

Diana
8 år sedan

åh vad gott allt såg ut att vara. Speciellt cupcakes. 😀 😀 😀 😀

Hamburgare fyllda med mozzarella

Nästa inlägg

Mozzarellaburgare

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x