ANNONS
Integritet på Tailsweep

Mozzarellaburgare

/

mozarellaburgare

Photographer: Sebastian Niemi Ca

Mozzarellafyllda hamburgare, bara smaka på namnet lite sådär. Kryddig köttfärs, stekt eller grillad till en saftig hamburgare, och i mitten, smällt, trådig mozzarella. Till det en coleslaw på både vit-och rödkål, härligt söt-rökig senap och färsk persilja. Avsluta det hela med en stekt eller grillad bit majskolv som du haft lite smör på och strött över flingsalt.
Efter en sådan måltid kan man ju liksom dö lycklig.

cole slaw

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Coleslaw är ett utmärkt tillbehör tycker jag. Det passar fint till grillad kyckling, till alla slags vegetariska biffar eller som här, till en saftig hamburgare.
Jag har genom åren testat mig igenom otaliga cole slaw-recept och kommit fram till ett par saker.
1. Rödkål är himla gott att strimla i.
2. Senap av något slag är nästan ett måste. Ibland kör jag på senapspulver, ibland på en sötstark och ibland använder jag helt vanlig. Men senapen gör liksom hela skillnaden.
3. Basen gör jag alltid på turkisk yoghurt och äkta majonnäs. Och det får inte bli för mycket majonnäs, den får inte ta överhand i smak. Utan bara ge en rund och fin ton.

majskolv

Photographer: Sebastian Niemi CaTill hanburgarna och coleslawn stekte jag majskolvar som jag bara delat i mindre bitar. Jag köpte Icas förkokta eko-majskolvar. Jisses så goda de var. Dom kan jag varmt rekommendera.
Till och med lilla Isac på 1 1/2 gillade majskolvarna, han spanade in hur vi andra gjorde och fattade snabbt galoppen hur man gör för att knapra i sig majsbitarna.

Mozzarellaburgare med cole slaw:
800 g blandfärs
1 dl tomatpuré
ett par rejäla skvätt worcestersås
2 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
1 msk vanlig senap
svartpeppar
salt
1 burk minimozzarella
Blanda samman alla ingredienser till hamburgarna.

Forma till biffar (jag gjorde nio stycken). Gör en fördjupning i varje och lägg i en mozarellaboll. Forma färsen runt om och tryck till tills du får en jämn och fin burgare. Stek eller grilla burgarna.
Coleslaw:
ca 1/2 litet vitkålshuvud
ca 1/4 litet rödkålshuvud
1 1/2 dl majonnäs
3 dl turkisk yoghurt
2 msk senap med valfri smaksättning (jag använde en sötare med lite rökig ton)
salt & peppar
Skiva kålen riktigt tunt. Blanda majonnäs, yoghurt, senap, salt och peppar i en skål. Blanda ner kålsorterna och rör om väl. Låt gärna stå en timme eller så i kylen innan den serveras.

5

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00