Veckans mat

Långkok
Söndagen är här i full fart och det är dags att fundera över vad vi skall äta i den kommande veckan. Ett tips för att spara lite tid dagar när man har det lite stressigt efter jobbet är ju att laga maten kvällen innan. Som det här långkoket i lergryta. Perfekt att göra iordning redan på söndagen och sedan bara värma på på måndagen. Eller så kör man den i sin ckrock pot om man nu är en lycklig ägare av en sådan. Det var en Instagramföljare som skrev att det här var en av hennes favoritgrytor och jag tycker den är väl värd att komma fram i ljuset igen!
fiskpinnar
Hemma hos oss blir det fisk en till två gånger i veckan. Oftast blir det någon variant av snabb fisk i ugn. Men ibland, när jag har någon mer stund på mig att fixa kvällsmaten kan det bli hemgjorda fiskpinnar. En storfavorit hos barnen!
tortillapizza
Tortillapizzor är min räddare i nöden! Jag har alltid en förpackning tortillabröd hemma och har man bara lite ost i kylen kan man få till ett par smarriga pizzor i ett nafs! De här tortillapizzorna är matiga och väldigt mättande tack vare köttfärsen. En klar favorit hemma hos oss!
pasta med köttfärsås
Svårt att få i resten av familjen grönsaker, bönor och linser? testa att göra den här köttfärsåsen som innehåller både köttfärs, linser och morötter. Servera bönpasta till och alla har fått i sog massor av nyttigheter utan att ens reflektera över det!
beer can chicken
 
Februari har blivit mars och nog har man lite vårkänslor allt? Det liksom luktar lite vår ute, i alla fall här där jag bor. Och med våren kommer ju också ett begär att damma av grillen efter vintervilan.
Beer can chicken blev ju ruskigt populärt här ett år. Jag förstår varför. Galet god, mör kyckling som sakta tillagats på grillen. Vad kan bli fel med det? Har man inte tagit fram grillen går det bra att göra i ugnen också!
chokladskålar-2
 
Slutet gott, allting gott. Veckans mat är planerad men vi vill väl ändå avsluta veckan med något gott? Testa att göra de här chokladskålarna och fyll med en god fruktsallad. Lyxigt och gott!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Martina
Martina
8 år sedan

Hej!
Jag hittade ett recept på en himmelskt god lasagne hos dig och har haft länken sparad för att kunna göra den igen.. Nu fungerar inte länken längre 🙁 Jag tror receptet las ut i maj 2011.. Jag hittade det i november förra året dock. Det innehöll bland annat zucchini, rödvinsvinäger, timjan, mejram och ett antal fler kryddor. Har du möjligtvis kvar det och kan lägga upp igen? Hälsningar Martina

Martina
Martina
8 år sedan

Hej igen!
När jag rotade i ditt arkiv hittade jag receptet ändå 🙂 Det var visst bara länken som inte fungerade längre så jag trodde inlägget var borttaget. Tack för underbar inspiration!

Katarina
Katarina
8 år sedan

Oj så gott!

Stek 2

Nästa inlägg

Stek med örtsalsa

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x