Drink

drink
Ah, härliga ledighet! Njuter ni också? Det gör vi i alla fall. Och idag kommer min älskade syster hem från Berlin för att fira lite påsk med oss. En hel vecka får vi ha dom hemma den här gången. Dom var hem i julas också, men då råkade vi smitta ner dom med magsjuka… Så då kunde vi inte träffas så mycket. Så det får vi ta igen nu när dom är hemma!
Och vad passar bättre att fira med att hela familjen är samlad än en liten drink? Jag har gjort en helt alkoholfri variant som du med gott samvete kan skåla i redan på förmiddagen 🙂
drink
 
Lite extra festligt är det ju att få till en sådan där fin sockrad kant på glaset. Och det är absolut inte svårt. Du tar bara en bit lime och gnider runt glasets kant. Ha upp strösocker på en assiett och doppa glasets i sockret. Låt sedan sockret torka helt innan du har upp din drink. Enkelt va!?
Jag gillar när det inte är sådär supersötsliskigt. Jag är lite mer mojito än rosa pantern kinda girl om vi säger så. Därför tycker jag tranbärsjuice kan vara bra att blanda på. Sött men ändå syrligt. Så basen till mina drinkar blev stark tranbärsjuice som jag gjort granita av. När jag skopat upp granitan i glasen hällde jag Pink Lemonade (en kolsyrad lemonad från Apotekarnes) över. Men det fungerar säkert lika bra med någon annan kolsyrad läsk. Och vill man inte ha drinken alkoholfri kan man så klart hälla rosé eller något vitt mousserande över.
Tranbärsdrinkar:
1 fp konsentrerad tranbärsjuice
2 lime
1 flaska Pink Lemonade, eller annan kolsyrad dryck. (eller ett mousserande vin för en alkoholig-drink)
Gör granita av tranbärsjuicen genom att späda tranbärsjuicen med hälften av den rekommenderande mängden vatten. Min förpackning skulle späs 1+4, så jag hade i två delar vatten. Ha upp i en burk. Pressa i saften från två lime. Ställ in i frysen, gärna över natten så allt fryser ordentligt.
Sockra kanterna på glasen. Skrapa med hjälp av en sked upp den frysta tranbärsjuicen och lägg ”isen” i de sockrade glasen. Häll på kolsyrad lemonad, dekorera med en skiva lime och drick på direkten.
Nu önskar jag er alla en riktigt fin påskafton!
bild:Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Ekenäsliv
8 år sedan

Mmmmm så gott!
Underbart med lediga dagar verkligen!
Och idag skiner solen här med:)
En riktigt fin Påsk önkar jag dig!
Kram Anna

Sparrissallad

Nästa inlägg

Påskmeny

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x